Így fogyaszd a zabpelyhet, hogy a lehető legegészségesebb legyen

Nem kérdés, hogy a zabpehely nagyon egészséges, de csak akkor, ha megfelelő alapanyagokkal kombináljuk.

Néha valami nemcsak finom, hanem az egészségünknek is jót tesz – a zabpehely pedig pontosan ilyen. Ez a tápanyagokban gazdag alapanyag rendkívül sokoldalúan felhasználható: tökéletes reggelire zabkásának, uzsonnára, ebédre, vagy akár sütemények és más ételek összetevőjeként. Fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, ráadásul remekül kombinálható más tápláló élelmiszerekkel.

Egy tál szaftos zabkása
Így fogyaszd a zabpelyhet, hogy a lehető legegészségesebb legyen

Fontos azonban megemlíteni, hogy igazi kalóriabombát is csinálhatunk belőle, ha nem megfelelő ételekkel párostíjuk.

Mivel párosítsuk, ha zabkását főzünk belőle?

A zabpehely pozitív hatásai legjobban félzsíros tejjel, aludttejjel vagy joghurttal készítve érvényesülnek a zabkásában, hiszen így könnyedén hozzájuthatunk a szükséges fehérjékhez anélkül, hogy az étel túl zsírossá válna. Ha inkább növényi alternatívát választanánk, a kalciummal, B2- és B12-vitaminnal dúsított, adalékanyag- és cukormentes növényi italok is jók lehetnek.

A még táplálóbb eredmény érdekében érdemes egy kevés diófélével vagy friss gyümölccsel gazdagítani a zabkását. Ugyanakkor ajánlott kerülni a sót és az édesítőszereket, no meg a cukrot is.

A zabpehelyből készült szeletek és sütemények többsége sajnos nem tekinthető egészséges választásnak, mivel gyakran nagy mennyiségű hozzáadott cukrot és telített zsírt tartalmaznak, miközben a hasznos tápanyagok mennyisége elenyésző.

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek