VS: Blitz.Konyha és IGEN, avagy pizza magasabb szinteken, két vadiúj helyen

Mostani epizódunkban két olyan pizzás helyet csekkoltunk le, amelyek közül bármelyik megállná a helyét a világ tetszőleges hipszter gasztroszegletében.

Ha azt hallod, hogy IGEN és Konyha, akkor sanszos, hogy beugrik valami a múltból a Madách térről. A dolgok azonban változnak, az idő pereg, ennek megfelelően a fent említett két egység is új arcot kapott.

A. IGEN

Az IGENeredetileg pizzaszeletezőnek indult, viszont úgy alakult a dolog, hogy rövid időn belül Magyarország első nápolyi pizzázójával találtuk szembe magunkat. A hely több síkon is kinőtte magát, kezdve a befogadóképességgel, majd folytatva a tulaj, Vidó Nóri életében bekövetkező változással: született egy kisbabája, ezért a hardcore hangos Madách teret lecserélték egy csöndesebb és nyugisabb vidékre, Budára!A pizzaszeletező átavanzsált a neki kijárt éttermi státuszba, így mostantól nem motorháztetőn kell elfogyasztani a zseniális pizzákat, hanem lazán, asztal mellett, akár késsel és villával. Ami nem változott, az a minőség, ami továbbra is full menőség. A pizzáik továbbra is csak a legjobb, legletisztultabb alapanyagokat kapják feltétként, még ha ehhez közvetlenül Nápolyból is kell rendelni a füstölt sajtot!

B. BLITZ.KONYHA!

Ha azonban továbbra se tudod elengedni a belvárost, és gerjedsz a spéci pizzákra (is), akkor irány a Blitz.Konyha! Az ezt megelőzően Konyha néven futó étterem crew-ja kiegészült Liptay Dávid személyével, aki nemcsak a havat és a hullámokat lovagolja meg pro szinten (a deszkákon), de a kulináriában sem fél a kihívásoktól. Egyébként már tavaly belekóstolt a pizzakészítésbe, méghozzá a Pontoon-on.Szóval ha még nem ettél pisztrángos pizzát vagy esetleg marokkói beütésű harisszásat - amik valóban meglepő feltétek, de baromira működnek – , akkor itt a helyed.Ja, és a kedvencünk ne maradjon le: tahi pisztráng sós tésztakéregben sütve. Na az volt aztán a vegytiszta meglepetés: odáig voltunk érte.Szóval szedd össze az álladat a padlóról, és irány a Blitz.Konyha, ahol a pizza „csak” vivőanyag, a varázspor a feltétekben rejlik!

És ezt a VS epizódot láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

VS: Budai plázakajálda-körkép a Spíler Buda és a MOM Leroy szereplésével

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...