Könnyen elpusztulhat a vitorlavirág, ha nem jó helyen tartod télen

A vitorlavirágot alacsony gondozási igényű szobanövényként tartják számon, ám télen könnyen megsérülhet, ha nem megfelelő helyen tartod a lakásban.

Nemcsak azért kedvelik sokan a vitorlavirágot, mert levelek fölé emelkedő, csodaszép fehér virágokkal kápráztat el, hanem azért is, mert nagyon kevés karbantartást igényel. Ha azonban beköszöntött a tél, akkor egy kicsivel több törődésre van szüksége a vitorlavirágnak. Mutatjuk, mire gondolunk.

A vitorlavirág nagyon könnyen kiszáradhat, ha télen az ablak mellett tartod

Ezért ne tartsd az ablakban a vitorlavirágot télen

A trópusi hőmérsékleten őshonos vitorlavirág kifejezetten szereti a fényes, ablak közelében lévő helyeket, ám télen a hideg levegő miatt páralecsapódás alakulhat itt ki, ami a növény kiszáradásához vezethet. Sajnos az öntözés sem megoldás a problémára, mivel a hideg időben lassabban szívódik fel a víz, ami a növény rothadásához vezethet.

Tehát a növény gondozásának szempontjából az a legfontosabb, hogy tudd, hová kell helyezni a vitorlavirágot, annak érdekében, hogy elegendő napfényt és páratartalmat kapjon.

A magas páratartalmú helyet kedveli télen

A növényszakértők továbbá azt javasolják, hogy a fürdőszobában vagy konyhában helyezd el a vitorlavirágot.

A főzés vagy zuhanyozás során keletkező páratartalom ugyanis segíthet a növény hidratálásában. Ha lehet, tedd a növényt fényes, keleti vagy nyugati fekvésű ablakok mellé, de ne túl közel ahhoz, hogy a huzat vagy a radiátor hője kiszáríthassa.

Forrásunk volt.


Még több növényekkel kapcsolatos érdekesség:

Címlapról ajánljuk

További cikkek