Így szabadulhatsz meg a legegyszerűbben a vakondtól

A vakond komoly kihívást jelent a kertben és a virágágyások környékén, hiszen rendkívül ügyes ásó, ami azt jelenti, hogy egy óra alatt képes létrehozni egy 5 méteres földalatti alagutat. De szerencsére létezik egy hatásos és humánus megoldás ellene.

Úgy tartják, hogy a vakond a kertek egyik legnagyobb ellensége, mivel rövid idő leforgása alatt is nagy kárt tud okozni a növényekben. Bár az ellenük folytatott küzdelem szélmalomharcnak tűnhet, ám valóban akad egy humánus és hatékony megoldás, amihez csak ecetre lesz szükséged. Íme!

Így szabadulhatsz meg a legegyszerűbben a vakondtól

Az ecet segítségével elriaszthatod a vakondot

Az ecet orrfacsaró szagát a legtöbb kerti kártevő, köztük a vakond sem kedveli, így hatásos ellenszere lehet a földalatti életmódhoz tökéletesen alkalmazkodott élőlény által okozott problémának.

Hogy csináld? Így!

Az ecetes keverék elkészítéséhez keverj össze nagyjából 200 ml ecetet és 200 ml vizet, majd öntsd a folyadékot egy kézi permetezőbe. Ezután permetezd az ecetes keveréket azokra a helyekre, ahol a vakond megfordult korábban. Ha ezzel megvagy, akkor áss egy kis lyukat az egyik vakondtúráson, majd permetezd be az ecetes keverékkel, így biztosan elkerüli majd a kártevő a veteményesedet. Szükség esetén megismételheted a folyamatot néhány naponta. Az ecet használatakor arra figyelj, hogy egyes növényeket (például kisebb palánták vagy árvácska) károsíthat a keverék, ezért csak ott használd a folyadékot, ahol feltétlenül szükséges. Végezetül ne feledd, a vakond Magyarországon védett állatnak számít, ezért semmiképpen se bánts őt!

Forrásunk volt.


Még több növényekkel kapcsolatos érdekesség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.