Villámcsemege estére – gofrit sütünk

Gofrit készíteni hasonlóan egyszerű konyhai művelet, mint palacsintát sütni. Ez tipikusan olyan palacsintatészta, amivel elkönyvelheted az első sikerélményeket.

Az ókorban sem volt ismeretlen a forró vaslapok között ropogósra sütött ostya, a huszadik század Amerikájában már viszont szalonnakockákkal fogyasztották, Belgiumban ellenben tradicionális édesség. Európa-szerte népszerű finomság, a magyar otthonokban is sokszor kerül elő a gofrisütő.

Kedvenc csokijaink sütiformában >>

Nem állítjuk, hogy lehetetlen elrontani, de ha láttál már valaha tűzhelyet, nagy gondod nem lesz a kivitelezéssel. A sütőport nem lehet kihagyni a tésztából, igaz, egy mokkáskanálnyi bőven elegendő belőle a megfelelő állaghoz, de a vaníliás cukor is pótolhatatlan, főleg, hogy sütéskor az egész lakásban szétterjed az isteni, vaníliás, sülő tészta illata.

{ GALÉRIA = title:6%20gofri%2C%20ami%20s%C3%BCt%C3%A9sre%20cs%C3%A1b%C3%ADt!, 0,1,2,3,4,5 }

A gofrisütő kérdését sem kell túlbonyolítani: pár ezer forintért már használható terméket vásárolhatunk. Váratlan vendégek betoppanásakor vagy szimpla hétköznapi vacsoraként gyors finomság, a tésztát persze lehet és izgalmas is variálni. Előkerülhetnek a nyáron eltett gyümölcslekvárok, vehetünk tejszínt, ha a kényeztetést magasabb szinteken művelnénk.

Legnépszerűbb sütireceptjeink >>

További gofrirecepteket itt találsz >>

Megszereted e remeket – kekszek ideje >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek