Kedvenc csokijaink sütiformában

Túró Rudi, Sportszelet, Kinder csokik, Chockito...mindenki mást vesz a boltban. De egy közös dolog van bennük: mindegyiket elkészíthetjük otthon is!

A piros pöttyös

Gyermekkorunk kedvence, amiről azóta sem sikerült leszoknunk. A klasszikus verzión kívül kapható már tejcsokis, lekváros, mogyorókrémes változatban, sőt létezik laktózmentes és diétás verzió is. Ha a gyártók ennyit variálhatnak rajta, mi is nyugodtan kikísérletezhetjük a saját kedvencünket. Ma van a fogyasztói böjt napja, a legtökéletesebb pillanat arra, hogy bolti helyett saját Túró Rudit készítsetek. Ha pedig a formához nem ragaszkodtok, de a csoki-túró-citrom kombináció a kedvencetek, érdemes megpróbálkozni egy-egy, Rudi által inspirált süteménnyel vagy tortával!

Megszereted e remeket kekszek ideje

A gyermekek kedvence

Kinder, németül gyerek. Alapvetően nekik készült az első Kinder csoki, de valahogy ezt is szívesen magunkkal hoztuk a felnőtt korba. És hogy mit csinál az a Kinder-rajongó, aki időközben felnő, és megtanul sütni-főzni? Hát természetesen Kinder sütit. A rengeteg variáció megannyi „koppintási" lehetőséget ad, így legközelebb ahelyett, hogy a hűtőpult előtt hezitálva azon tanakodnánk, vajon melyik szelet tart majd a legtovább, inkább csak hagyjuk, hogy a finomságok inspiráljanak! Garantáltan tovább fog tartani a hozzájutás, mintha a fizetés után letépnénk róla a papírt, és már az utcán eltüntetnénk, de az is tuti, hogy az élvezet is tartósabb lesz, mint a vásárolt esetében!

Diós sütik mindenkor

Hej, de ronda...

Mondta saját termékéről a chokito annak idején. Ez persze akkor sem tartott vissza senkit, hiszen soha nem a szépségéért szerettük. Bár ez a csoki viszonylag kevés alternatívával rukkolt elő, mi azért próbálkozhatunk saját konyhánkban. Különösen ajánlott akkor, ha nem akarjuk bekapcsolni a sütőnket a legtöbb recept ugyanis csak némi hűtési időt kíván meg.

Verhetetlen gesztenyés sütik

A kis zöld energiabomba

A Sportszelet szintén retro falat, hiszen 1953 óta lekaphatjuk a polcról. Az utóbbi időben kapható nagy, sőt óriási kiszerelésben is, nyáron pedig jégkrém formájában élvezhetjük. Rumos-csokis ízének rajongói pedig bármikor elkészíthetik otthon is, hiszen egy tepsi mégiscsak nagyobb adag, mint egy szelet! Ha pedig unjuk a sima változatot, a megszokott ízvilágot nyugodt szívvel belecsempészhetjük egy-egy sütibe vagy tortába.

Legnépszerűbb sütireceptjeink

A rovat korábbi cikkeit itt találod!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek