Ő lett 2021-ben a világ legjobb női séfje

Nemrégiben bejelentették a világ legjobb női séfjét, aki ezúttal a perui Pía León lett.

A Világ 50 legjobb étterme rendezvénysorozat keretein belül minden évben megválasztják a világ legjobb női séfjét is. 2021-ben a perui Pía León nyerte el ezt a címet, aki Limában vezeti Kjolle nevű vendéglátóegységét.

Ismerd meg őt közelebbről!

A jelenleg 34 éves Pía León Peru fővárosában született, és olyan családban nőtt fel, ahol korán megtanították neki, mekkora érték, ha valaki keményen dolgozik. Pía 16 éves korától már édesanyja mellett állt a konyhában, ahol rengeteget tanult. A séf később elvégezte a Cordon Bleu főzőiskolát Limában, majd átkelt az óceánon, hogy Spanyolországban, a gironai El Celler Can Roca háromcsillagos étterem konyháján gyarapítsa tapasztalatait.

Tanulmányait a New York-i Ritzben, majd a híres séf, Gaston Acurio éttermében (Astrid y Gaston) folytatta Limában, egyetlen gondolattal a fejében: hogy felvegyék abba az étterembe, amelyet Virgilio Martinez, a gasztronómia akkoriban feltörekvő perui csillaga készült megnyitni. Píának sikerült megcsípnie az állást, elszántságának és kitartásának köszönhetően pedig hamarosan executive séffé lépett elő. Pía és Virgilio Martinez annyira összemelegedett a konyhában, hogy a vezető séf végül megkérte a nő kezét.

Végül Pía 2018-ban nyitotta meg saját éttermét, a Kjolle-t. Még ebben az évben elnyerte a "Latin-Amerika legjobb női séfje" címet, innen pedig nem volt megállás, alig egy évvel később felkerült a világranglistára, méghozzá rögtön az előkelő 21. helyre. 2021-ben pedig ő lett a világ legjobbja.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek