Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A világ leghíresebb csípős szószától már be is téphetsz!

Amerikában egyre több olyan állam van, ahol legalizálják a marihuánát, sőt, Kaliforniában már csípős szószt is készítenek belőle!
A Sriracha nevű csípős csiliszósz világszerte hatalmas ismertségnek örvend, főleg az ázsiai ételeket kedvelők körében. A Thaiföldről eredő csiliszószt csaknem 40 évvel ezelőtt, egy Amerikába menekült vietnami férfi, David Tran kezdte népszerűsíteni, a kakasos szószt azóta pedig világszerte mindenhol meg találhatjuk: ázsiai éttermekben, spécibb élelmiszerboltokban és világhírű amerikai filmekben egyaránt feltűnik. Sőt, még hamisítják is!
 
 
Az amerikai piacon azonban egy újfajta Sriracha-szósz híre ütötte fel a fejét, amelynek sok rajongója akadhat a jövőben: a csípős öntet ugyanis egy nagyon extra összetevővel bővül, nevezetesen kannabisszal!
 
 
A Potli nevű, szintén (többek közt) csípős csiliszószokat gyártó cég Holdújév kezdetével kezdi el majd árulni a különleges ételízesítőt – kínálatukban egyébként rengeteg más, THC-vel megspékelt élelmiszer-alapanyagot találunk a csiliolajtól kezdve egészen a mézig. Hogy miért is lehet jó egy ilyen szósz? Hát valószínűleg azért, mert nemcsak ízben adhat a fogyasztónak valami újat, hanem az ember kedvét is feldobja. 
 
 
Amerikában egyre több állam legalizálja a marihuánát, amelynek köszönhetően ilyen termékek is piacra kerülhetnek. A szószt első körben csak a San Francisco-öböl környékén lehet majd kapni (Kaliforniában ugyanis 2018-tól már legális a fogyasztása).
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!