Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A thai-ok vödörrel járnak vásárolni, mert betiltották a nejlonzacsit – nézd!

Nagyon vicces fotók bizonyítják, milyen könnyen lerakhatnánk a nejlonzacskókat – a thaiok már feltalálták magukat, vödörrel és hálóval mennek a boltba!

Mondhatjuk, hogy ugyan már, az a plusz 3 db egyszer használatos zacsi nem oszt vagy szoroz, amit bevásárlásonként (!) magunkhoz veszünk a boltban, de ha ezt 7,5 milliárd ember mondja el magáról naponta, akkor tévedünk egy kicsit. Egészen kicsikét. Ezek darabja ugyanis alsó hangon több száz év alatt bomlik le, nagy százalékuk pedig a tengerekben (és tengeri állatok orrában, gyomrában) végzi, mert a csodálatos emberek a vízbe öntik a szemetüket.

Thaiföld zacskótlanít

Thaiföld nagy dobása 2020 elején az volt, hogy végre elkezdett AKTÍVAN küzdeni a műanyagfelhasználás ellen, és néhány nagyobb áruházláncban betiltotta az egyszer használatos nejlonzacskókat. Volt, nincs. 

Az intézkedés része annak a nagyobb lélegzetvételű tervezetnek, amely értelmében 2021-re a helyi kormány szeretné ezt a szigorítást az egész ország területére kiterjeszteni.

A legjobb pedig ebben az, ahogy a helyiek a változáshoz alkalmazkodnak.

Készült pár igen vicces fotó arról, hogyan pótolják a kreatív thaiok eddig megszokott zacskóikat bevásárlásaik során. Mindennel, amit otthon találnak.

Egy úttal pedig el is gondolkozhatunk, hogy ha gyakorlatilag egy locsolókannában vagy vödörben is haza tudjuk cipelni a bevásárlást, akkor miért is nem tiltjuk be azonnal a zacskókat, világszerte?

NÉZZÉTEK A FOTÓKAT:

Még több fotót itt találsz!

 

Ezeket láttad?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!