Véget ért a Gasztroangyal - kedvenc pillanataink Borbás Marcsitól

Borbás Marcsi népszerű műsora jövőre pihenni megy. Mutatjuk, mik voltak a kedvenc pillanataink, receptjeink a Gasztroangyalból.

November végén robbant a hír, véget ér egy korszak, karácsonykor utoljára jelentkezik Borbás Marcsi műsora. A műsorvezető pár nappal később közölte, hogy nincs ok nagy aggodalomra, a Gasztroangyal csak pihenni megy, és dolgozni fognak a folytatáson. Ráadásul, aBorbás Marcsi szakácskönyvecímű műsort jövőre is sugározni fogja a televízió, a nézők legnagyobb örömére.

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a Gasztroangyal értéket teremtett az elmúlt 8 évben. Borbás Marcsi ez alatt az idő alatt megmutatta, hogy kis ország vagyunk rengeteg recepttel, alapanyaggal és érdekességgel. Mutatjuk a kedvenceinket a műsor történetéből:

A sorozatból sok érdekes és tehetséges embert ismerhettük meg. Közéjük tartozott például Felső Barnabás, a Veránka-sziget legendás lakója, hazánk egyetlen bukóhalászattal foglalkozó embere. Az őt bemutató részből megtudhattuk, hogy a halászlé csak cseresznyepaprikával az igazi:

De megismerhettük Marcsi szülőfaluját, Madarast is, ahol kedves ismerősökkel és édesanyjával főzött együtt:

A műsorvezető többször ellátogatott a külhoni magyarokhoz, járt Erdélyben, Horvátországban és a Csallóközben is, ahol paprikás hajtoványt készített a helyi asszonyokkal:

A horvátországi Eszéken pogácsát készített:

Megismertette velünk a cigány kultúrát és gasztronómiát:

Karácsonykor pedig megmutatta azt is, hogyhogyan ünnepelnek a görögök, a hollandok és a finnek:

És mivel szokott ő készülni az ünnepekre:

Segítségünkre volt a szilveszteri sütés-főzésnél, Leányváron készült az ünnepi menübe sajtos fánk és virslifalatka is:

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...