Vasserpenyőre krumplit, hogy tiszta legyen!

Eddig is tudtuk, hogy a krumpli az egyik legjobb dolog a világon. És az a jó benne, hogy nem csak enni lehet - képzeld, hogy lehozza a rozsdát a kedvenc vasserpenyődről!!

Szóval veszel egy nyers krumplit, egy darabot. Kettévágod hosszában vagy széltében (a tisztítandó felület nagyságától függően), és belemártod szódabikarbónába. Innentől pedig kezdődhet a csiszatolás - szépen dörzsöld a rozsdás felületbe, ha pedig nagyon elhasználódott, vágj le belőle egy szeletet, és folytasd.

Kapcsolódik!

A leggyorsabb almapucolás

Lehet rá mondani, hogy itt tulajdonképpen a krumpli mit sem számít, mert az csak a felvivőanyag, és a szódabikarbónán van a lényeg, de az elolvasott kommentek alapján nagyon jól működik a dolog!

Természetesen a krumplis trükk nem csak vasra, de késekre, serpenyőkre is alkalmas. Próbáljátok ki!

Krumplis finomságok:

(forrás: thektchn, címlapfotó: mel Issa)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

9 étel, melyet a nyárkedvenc lecsó ihletett

A lecsó a kedvenc nyári ételeink dobogósa – bár most tényleg eszméletlen drágának számít sajnos, néhány paradicsom és paprika, no meg némi hagyma felhasználásával és egy szuper recepttel simán feldobhatunk vele egytálételeket, húsokat, pitéket, rizses fogásokat is!

Nosalty

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.