Válogass sós pitékből!

Még hogy hús nélkül nincsen jó ebéd? Dehogynem, tippjeinkkel megmutatjuk, hogyan készíts igazán laktató, sós pitéket! 

Ugye a tésztaőrületünkkel nem vagyunk egyedül? Vegáknak a most következő receptek igazán kiadós, tartalmas fogásokat kínálnak, a lényeg a minél több zöldség és a ropogós tészta!

A legjobb szerintem a leveles tészta, s mivel ezek készen, fagyasztva is kaphatók, igazán nem igényelnek nagy törődést az összeállításkor - a kész tésztalapokra előzetesen elkészített zöldségragukat pakolhatunk, de csöppet blansírozott zöldségkockákkal, esetleg pürékkel is rétegezhetőek.

Van aki az omlós tésztára esküszik: a francia zöldséges pitém receptje sokkal pepecselősebb - a hagymát nagyon hosszan főzöm hozzá, aminek édeskés íze roppant jól illik a tésztához, nem beszélve a kapribogyóról, paprikáról és sajtról, ami rákerül.

Ha cukkiniset készítenék, akkor hagyma és valamilyen karakteres sajt biztosan, de fűszerek is kerülnének a tésztára, a cukkini nagyon semleges ízű, bátran lehet ízesíteni. Quiche-t is süthetsz, de akár rétegezhetsz is tésztalapokat, mintha megtöltenéd az ételt.

Címlapról ajánljuk

Ehető ajándékok karácsonyra

Gongolkodjatok idén ehető ajándékban karácsonyra! Legyen szó bármilyen édes házi apróságról a gumicukortól a lekvárig, biztos, hogy örülni fognak az ajándékozottak!

Nosalty

További cikkek