Válogass sós pitékből!

Még hogy hús nélkül nincsen jó ebéd? Dehogynem, tippjeinkkel megmutatjuk, hogyan készíts igazán laktató, sós pitéket! 

Ugye a tésztaőrületünkkel nem vagyunk egyedül? Vegáknak a most következő receptek igazán kiadós, tartalmas fogásokat kínálnak, a lényeg a minél több zöldség és a ropogós tészta!

A legjobb szerintem a leveles tészta, s mivel ezek készen, fagyasztva is kaphatók, igazán nem igényelnek nagy törődést az összeállításkor - a kész tésztalapokra előzetesen elkészített zöldségragukat pakolhatunk, de csöppet blansírozott zöldségkockákkal, esetleg pürékkel is rétegezhetőek.

Van aki az omlós tésztára esküszik: a francia zöldséges pitém receptje sokkal pepecselősebb - a hagymát nagyon hosszan főzöm hozzá, aminek édeskés íze roppant jól illik a tésztához, nem beszélve a kapribogyóról, paprikáról és sajtról, ami rákerül.

Ha cukkiniset készítenék, akkor hagyma és valamilyen karakteres sajt biztosan, de fűszerek is kerülnének a tésztára, a cukkini nagyon semleges ízű, bátran lehet ízesíteni. Quiche-t is süthetsz, de akár rétegezhetsz is tésztalapokat, mintha megtöltenéd az ételt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...