Válogass sós pitékből!

Még hogy hús nélkül nincsen jó ebéd? Dehogynem, tippjeinkkel megmutatjuk, hogyan készíts igazán laktató, sós pitéket! 

Ugye a tésztaőrületünkkel nem vagyunk egyedül? Vegáknak a most következő receptek igazán kiadós, tartalmas fogásokat kínálnak, a lényeg a minél több zöldség és a ropogós tészta!

A legjobb szerintem a leveles tészta, s mivel ezek készen, fagyasztva is kaphatók, igazán nem igényelnek nagy törődést az összeállításkor - a kész tésztalapokra előzetesen elkészített zöldségragukat pakolhatunk, de csöppet blansírozott zöldségkockákkal, esetleg pürékkel is rétegezhetőek.

Van aki az omlós tésztára esküszik: a francia zöldséges pitém receptje sokkal pepecselősebb - a hagymát nagyon hosszan főzöm hozzá, aminek édeskés íze roppant jól illik a tésztához, nem beszélve a kapribogyóról, paprikáról és sajtról, ami rákerül.

Ha cukkiniset készítenék, akkor hagyma és valamilyen karakteres sajt biztosan, de fűszerek is kerülnének a tésztára, a cukkini nagyon semleges ízű, bátran lehet ízesíteni. Quiche-t is süthetsz, de akár rétegezhetsz is tésztalapokat, mintha megtöltenéd az ételt.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty