7 tipp, hogyan vesd be a háztartásodban az újságpapírt

Miután kiolvastad az újságot, semmiképpen ne dobd ki, hiszen óriási hasznát veheted a háztartásodban, és nem csak az ablakpucolásra gondolunk.

Bár egyre kevesebb újságot vásárolunk, az akciós újságokat azonban szinte mindenki postaládájába bedobálják. Ezek a legtöbbször sajnos a szemétben végzik, pedig ezeket az újságokat háztartásunkban remek dolgokra felhasználhatjuk.

Hűtőbe vele!

Ha nem bírod elviselni, hogy mindig összekoszolódnak a hűtődben a polcok, akkor béleld ki őket újságpapírral. Bármi ömlik is ki, az újságpapír felszívja a nedvességet, csupán annyi a dolgod, hogy kiszeded, és kidobod, ha elhasználódott.

Szekrények tetejére

A magas szekrények – melyeket csak ritkán takarítasz elérhetetlenségük miatt – tetejét is lefedheted vele. Így csupán néhány havonta kell lerántanod az újságpapírokat, és tiszta is lesz a teteje.

Sütőtakarítás

Az biztosan nem újdonság, hogy az újságpapír remek üvegtisztításra. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a sütő ajtaját is meg tudjuk vele tisztítani. A legjobb pedig az, hogy amíg a rongyból szinte lehetetlen kimosni a zsírfoltokat, addig a papírt csupán ki kell dobni.

Nemcsak az ablak lesz gyönyörű tőle, de a sütő ajtaja is

A mikrónál is bevetheted

Az előbb említettek miatt a mikrót is bátran kitakaríthatod vele!

Sütőolaj

A sütőolajat nem tanácsos a lefolyóba önteni, inkább össze kell gyűjteni, és le kell adni a megfelelő gyűjtőpontokon. Ami a serpenyő aljában marad, azt persze nem tudod átönteni a tárolóedénybe, viszont ki tudod törölni egy újságpapírral.

Konyhai munkálatoknál

Remek lehet, ha valamilyen „mocskos” dolgot kell végezned a konyhában. Ha például krumplit pucolsz, dinnyét szelsz vagy halat takarítasz, akkor terítsd le a munkapultot újságpapírral. Akkor is alkalmazhatod, ha a gyerekek rajzolnak vagy ragasztóznak.

Rengeteg időt spórolhatsz meg, ha újságpapírt használsz a konyhában

Fényesítés

Tegyél egy kevés olajat a rozsdamentes edényeidre, majd újságpapírral alaposan töröld ki őket. Gyönyörűen csillogni fognak, és a rongy kimosásával sem kell bajlódnod.

Forrásunk volt.


Még több háztartási trükk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek