Egy újabb csodás termék a méltán híres magyar paprikából: a fűszerpaprikamag-olaj

Karakteres ízű olaj préselhető a világhírű hazai fűszerpaprika magjából - édes és csípős változatban is kapható. Érdemes kipróbálni!

Csodásan újszerű termék lett a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA Kiállítás Innovációs Termékversenyének győztese Élelmiszer és Ital kategóriában: a Rubin Fűszerpaprika Magolaj.

Rubin Fűszerpaprikamag-olaj - Édes és csípős változatban

A fűszerpaprika ízét és illatát hordozó olaj a magyar gasztronómiai hagyományok tovább örökítésére hivatott. Az új termék kiterjeszti a fűszerpaprika őrlemény használatának lehetőségeit, mivel szélesebb körben használható fel, mint az őrlemény: színezéshez, ízesítéshez, pácoláshoz, salátaolajként, díszítésként, az ételek utólagos feljavítására, de levesekbe, pirítósra, tükörtojásra is használhatjuk. Előnye, hogy nem tud úgy megégni, megkeseredni, mint a nyers, szárított paprikaőrlemény.

Mi is kipróbáltuk a fenti két terméket, mindegyik nagyon finom, karakteres paprikaízű volt. Kollégánk Gábriel salátát, bolognait és mexikói chilis babot is készített a paprikamagolajokkal: "Az édes olaj salátára nagyon jó, hasonlít az íze az őrölt paprikára, de talán még egy kicsit karakteresebb is annál. A bolognainál és a chilis babnál a magolaj egészen más ízt adott az ételnek, sokkal intenzívebb volt, mint amikor őrölt paprikával fűszerezek. Zsírosabb lehet tőle az étel, ezért csak óvatosan - pár csepp elég!"

A csípős változat is finom, nem túl erős, ezért széleskörűen felhasználható (azért kóstoljuk meg, mielőtt kanálszámra mérjük az ételünkbe).

Emellett fogyasztása nagyon egészséges, hozzájárul a normális vérkoleszterinszint fenntartásához, a szem egészségéhez, a látás védelméhez. Magas antioxidánstartalmú, A- és E-vitamin forrás.

Ilyen csodás színe van

Olvasd el korábbi cikkeinket is!:

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...