Új világrekord született: egészben sütötték meg a 60 kilós halat – VIDEÓ

A Balaton egyik településén dőlt meg a világcsúcs. Elképesztő felvételek készültek a 60 kilós harcsa sütéséről.

A Juliális fesztivál keretén belül Rózsa Gábor mesterszakács egy közel 60 kilós óriás harcsát sütött ki Balatonlellén. A hal 2 méter hosszúságú volt, így egy speciális, erre az alkalomra készített sütőben grillezte meg körülbelül 270 kiló erdélyi faszén felett. A halat 3 napon keresztül pácolták, majd közel 4 órán át sütötték.

A Sokszínű Vidék beszámolója alapján világcsúcs született, amiből akár Guiness-rekord is lehet. Nézd meg a sütésről készült videót:

A séfnek nem ez az első nagyszabású főzése, ugyanis 10 évvel ezelőtt 7500 adag balatoni halászlét készített el, amit azóta sem tudtak felülmúlni.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Forrásaink voltak.

Legújabb receptek

Olasz rózsafánk

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...