Túl kevés vagy túl sok – A tökéletes trükk, amitől jól működik a SÓSZÓRÓ

Megtalálták a trükköt, amitől a só- és borsszórók tényleg csak annyi ízesítőt adnak ki magukból, amennyit mi szeretnénk.

Hol máshol, ha nem a TikTok videómegosztón jelent meg egy bejegyzés arról, hogyan érdemes használni a só- és borsszórót úgy, hogy éppen csak annyi ételízesítő jöjjön ki belőle, amennyi számunkra szükséges. Bár a trükk sajnos nem kompatibilis a világ minden sószórójával, ha recés a sótartónk alja, nyert ügyünk van az adagolást illetően!

@cody.93

How old were you when you learned the proper way to use a salt and pepper shaker? ##chef ##crazy ##learnontiktok ##lifehacks ##fyp ##foryou ##foryoupage

original sound - Cody

A TikTok-videó szerint csupán annyi a dolgunk, hogy a fejjel lefelé állított szóró recés alját egy másik szóró recés aljával kell körkörösen összeérinteni, így az adagolóból szépen, egyenletesen és folyamatosan jön majd a só (vagy a bors), nekünk pedig nem kell összevissza rázni a szórót addig, amíg teljesen el nem sózzuk az ételt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek