2 trükk, amivel megóvhatod az epret a korai romlástól

Téged is bosszant, hogy néhány nap alatt tönkre megy az eper a konyhádban? Semmi gond, van két módszerünk, mellyel könnyedén meghosszabbíthatod élettartamát.

Az eper sajnos elég gyorsan romlásnak indul, ha nem megfelelően tároljuk. Azt már sokan tudjuk, hogy nem ajánlott megmosva tárolni, és a legjobb, ha a hűtőbe rakjuk. Hiába tartjuk be ezt a két fontos alapszabályt így is könnyedén előfordulhat, hogy néhány nap múlva ellepi a penész. Szerencsére van két módszer, mellyel meghosszabbíthatjuk az eper fogyaszthatóságát.

2 trükk, amivel megóvhatod az epret a korai romlástól

Akár 5 napig is épp marad

Keress egy jól záródó műanyag dobozt, és béleld ki papírtörlővel, majd helyezd bele egyesével, óvatosan az eperszemeket.

Fontos, hogy ne kerüljenek bele olyan darabok, melyeken sérülés van. Ha több rétegben teszed bele az epreket, akkor a két réteg közé tegyél egy plusz papírtörlőt.

Ez beszívja majd a gyümölcsből kiszivárgó nedvességet, megelőzve ezzel a romlást.

A módszer, amivel akár két hétig is elállhat

Egy tálba önts 1:8 arányban almaecetet és vizet. Keverd el, tedd bele az epret, majd hagyd 4-5 percig állni. Ezután alaposan mosd át a szemeket hideg vízzel. Szárítsd meg az epret, és csak teljesen szárazon tedd el az előző módszerhez hasonlóan papírral kibélelt, jól záródó dobozba.

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...