3-féle répa színezi látványosra az idei húsvét legsikkesebb tortáját

Húsvét előtt piacon jártam, ott a sztenderdnek mondható narancssárga répahalmok mellett lilát és halványsárgát is láttam a zöldségből, megihletődtem, és tortát sütöttem belőlük. Szabad-e locsolni?

Már viszonylag sok helyen elérhetőek a sárgarépa egyéb színben pompázó testvérei is, amelyek ízben ugyan nem, de látványban annál inkább újdonságot hozhatnak a konyhába és a tányérra. Személy szerint én eddig csak köretként vetettem be őket, és tulajdonképpen az idei húsvét kellett ahhoz, hogy végre megnyíljon egy úgy ajtó a fejemben, ami az édességek, sütemények felé vezet.

Hiszen, ha egyszer van nekünk egy narancssárga répát használó ízes, ünnepi tortánk, akkor miért ne lehetne ezt az impozáns süteményt rögtön háromszínűvé tenni? Mégpedig a halványsárga, narancssárga és lila színű répák segítségével.

Így született meg a trikolor répatorta, amelynek pofonegyszerű receptje most következik – elő a jegyzetfüzetekkel!

Nézd meg galériánkban a trikolor répatorta elkészítését, kattints a képre a lépésekért!

Itt a trikolor répatorta teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek