Csavard medvehagymával a húsvéti babkát, ha már eleged van a csokiból

Sokan épp azért kedvelik a babkát, mert gazdag és ragacsos, édes töltelékkel csavarog, minden falat belőle felér egy kisebb cukorsokkal. Na de miért kéne kihagyni a húsvéti kalácsünnepből azokat, akik a sós ízekért rajonganak? Nekik készült az alábbi medvehagymás verzió.

A babka receptje tulajdonképpen bármilyen tölteléknek teret enged, valamiért mégis mindig inkább édes irányba gondolkodnak vele a húsvétra készülő hobbipékek. És ugyan nincs kivetnivaló a gazdagon csokis, lekváros vagy éppen pisztáciakrémes csavart kalácsokban, nem esne jobban végre egy sós verzió? Főleg úgy, hogy az ünnepi asztal süteményes tálai amúgy is roskadásig vannak pakolva a legkülönfélébb krémes szeletekkel és apró linzerekkel.

Ezek előtt/után pikáns és tavaszias felüdülésként hat majd az alábbi medvehagymás babka, ami foszlós kelt tésztába zárja a szezon legkülönlegesebb fűszernövényét.

Nézd meg képeken, hogyan készül a medvehagymás babka, kattints a lépésekért a galériára!

Itt a medvehagymás babka teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek