A torta új ruhája

Stylistok, torták, töménytelen mennyiségű marcipán és pezsgő, sütik és ropogtatni valók. Ez volt a torta-workshop Raj Ráchelnél.

Egy kis inspirálódás

Egy pár nappal ezelőtt, amikor megnyitottam az e-mailem, egy meghívó várt, amelyben ez állt:

„Szeretnélek meginvitálni Téged egy laza, stílusos tortadesign-workshopra, amit kimondottan nektek, stylistoknak szervezek. A tortatervezés nincs messze a divat világától, itt a tökéletes alkalom, hogy ezt bebizonyítsuk. A tortadesignhoz stílusra és kreativitásra van szükség, és ez igazán a ti asztalotok. Lesz torta, lesz marcipán és pezsgő, inspirációnak!"

Raj Ráchel

Ráchel esküvői tortái >>

Bevallom, ez elég jól hangzott, éreztem, hogy feledhetetlen élményben lesz részem. Azt mondhatom, igen jó kapcsolatot ápolok Ráchellel, és a többi meghívott vendéggel, akik hivatalosak voltak az eseményre. Többek között Igor és Molnár Dora az InStyle-tól, Lendvai Lilla és Schreiter Lilla a Joy magazintól, Bartalis Mariann a Wonderland szalon tulajdonosa, és még jó pár, a divatvilágában jártas hölgy, úgy mint Császári Zita a Maximától, Gönczy Andrea az Elle-től, Kolontai Dóra a Glamour-tól, és Molnár Dóra az Éva magazintól. Izgatottan vágtunk neki az estének!

A "fehér vászon"

Miután megérkeztünk, mindenki helyet foglalt előre „megterített” asztalánál. Persze a teríték most nem tányérokból és evőeszközökből állt. Volt előttünk gyúrófa, ecsetek, kés, tálakban porcukor és víz. Kíváncsian vártuk már a folytatást.

Tortareceptek >>

És akkor előkerültek a torták. Én személy szerint azt hittem, hogy azt is mi készítjük majd el, de bevallom, megkönnyebbültem, amikor Ráchel közölte, a díszítés az, ami ránk marad. Na de, ne szaladjunk ennyire előre. Valamiből inspirálódni is kell, így egy rövid pezsgővel való koccintás után, neki is estünk a Vogue magazinoknak! Mindenki egy csupasz női alakot ábrázoló tortát kapott, amelyet fel kellett öltöztetni és felékszerezni.

A kis nebulók

Ráchel egy dekorációs gyorstalpalót tartott nekünk, hogy tudjuk, hogyan is működik a marcipán, hogyan formázzuk és vágjuk. Mivel tudjuk ragasztani, és mi a teendő, ha elbaltázunk valamit. Olyanok lehettünk, mint a gyerekek, csillogó szemekkel kezdtünk neki a munkának.

Készülnek a remekművek

Megálmodtuk, hogy hogyan is fog kinézni a torta, majd gyúrtunk, nyújtottunk, vágtunk és ragasztottunk. Mindezek közben persze végig kacagtunk, sokszor egy-egy vicces beszólás miatt, sokszor pedig egymás bénázásán. De végül roppant csinos kis torták születtek.

A művek

Csodás torták esküvőre >>

Ha pedig kedvet kaptatok ti is egy ilyen remek programhoz, csapatépítőkhöz vagy gyerekprogramokhoz, a Torta.hu-n keressétek Ráchelt.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok! >>

Legújabb receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...