A torta új ruhája

Stylistok, torták, töménytelen mennyiségű marcipán és pezsgő, sütik és ropogtatni valók. Ez volt a torta-workshop Raj Ráchelnél.

Egy kis inspirálódás

Egy pár nappal ezelőtt, amikor megnyitottam az e-mailem, egy meghívó várt, amelyben ez állt:

„Szeretnélek meginvitálni Téged egy laza, stílusos tortadesign-workshopra, amit kimondottan nektek, stylistoknak szervezek. A tortatervezés nincs messze a divat világától, itt a tökéletes alkalom, hogy ezt bebizonyítsuk. A tortadesignhoz stílusra és kreativitásra van szükség, és ez igazán a ti asztalotok. Lesz torta, lesz marcipán és pezsgő, inspirációnak!"

Raj Ráchel

Ráchel esküvői tortái >>

Bevallom, ez elég jól hangzott, éreztem, hogy feledhetetlen élményben lesz részem. Azt mondhatom, igen jó kapcsolatot ápolok Ráchellel, és a többi meghívott vendéggel, akik hivatalosak voltak az eseményre. Többek között Igor és Molnár Dora az InStyle-tól, Lendvai Lilla és Schreiter Lilla a Joy magazintól, Bartalis Mariann a Wonderland szalon tulajdonosa, és még jó pár, a divatvilágában jártas hölgy, úgy mint Császári Zita a Maximától, Gönczy Andrea az Elle-től, Kolontai Dóra a Glamour-tól, és Molnár Dóra az Éva magazintól. Izgatottan vágtunk neki az estének!

A "fehér vászon"

Miután megérkeztünk, mindenki helyet foglalt előre „megterített” asztalánál. Persze a teríték most nem tányérokból és evőeszközökből állt. Volt előttünk gyúrófa, ecsetek, kés, tálakban porcukor és víz. Kíváncsian vártuk már a folytatást.

Tortareceptek >>

És akkor előkerültek a torták. Én személy szerint azt hittem, hogy azt is mi készítjük majd el, de bevallom, megkönnyebbültem, amikor Ráchel közölte, a díszítés az, ami ránk marad. Na de, ne szaladjunk ennyire előre. Valamiből inspirálódni is kell, így egy rövid pezsgővel való koccintás után, neki is estünk a Vogue magazinoknak! Mindenki egy csupasz női alakot ábrázoló tortát kapott, amelyet fel kellett öltöztetni és felékszerezni.

A kis nebulók

Ráchel egy dekorációs gyorstalpalót tartott nekünk, hogy tudjuk, hogyan is működik a marcipán, hogyan formázzuk és vágjuk. Mivel tudjuk ragasztani, és mi a teendő, ha elbaltázunk valamit. Olyanok lehettünk, mint a gyerekek, csillogó szemekkel kezdtünk neki a munkának.

Készülnek a remekművek

Megálmodtuk, hogy hogyan is fog kinézni a torta, majd gyúrtunk, nyújtottunk, vágtunk és ragasztottunk. Mindezek közben persze végig kacagtunk, sokszor egy-egy vicces beszólás miatt, sokszor pedig egymás bénázásán. De végül roppant csinos kis torták születtek.

A művek

Csodás torták esküvőre >>

Ha pedig kedvet kaptatok ti is egy ilyen remek programhoz, csapatépítőkhöz vagy gyerekprogramokhoz, a Torta.hu-n keressétek Ráchelt.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek