Top 7 kínaikel-saláta

Ha tél, akkor káposzta, de nemcsak a szép sima, nagy fejű, hanem a hosszúkás, fodros levelű kínai kel is itt van nekünk, mint elsőosztályú szuper alapanyag.

A kelkáposztáról elsőként a rizzsel és darált hússal rétegezett rakott kel jut eszünkbe. Tejföllel isteni! Azonban vannak más finomságok is, amelyekhez fantasztikusan jól felhasználható. Ha kínai társát, a kínai kelt vásároljuk, sokkal egyszerűbbé válik a zöldség tisztítása és feldolgozása. Fűszerezhetjük kedvünkre, hiszen alapjáraton nincs kirívó markáns íze, bármi jól áll neki. Ugyanakkor sok vitamint rejt, ami ezeken a szürke, borongós napokon jól jöhet mindenkinek. Friss salátaként pedig felélénkít, színeivel feldobja napunkat.

 1. 1.

  Joghurtos kínai kel saláta ahogy Fahéj készíti

 2. 2.

  Frankfurti saláta újragondolva

 3. 3.

  Mézes-chilis csirkesaláta

 4. 4.

  Uborka saláta kínai kellel

 5. 5.

  Kínai kel saláta 4. - curry öntettel

 6. 6.

  Koreai kimchi – káposztasaláta

 7. 7.

  Szecsuáni kínai kel saláta (Kínai kel saláta 3.)

Olvastad már?

Top 13 gyors édesség

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek