Top 7 kínaikel-saláta

Ha tél, akkor káposzta, de nemcsak a szép sima, nagy fejű, hanem a hosszúkás, fodros levelű kínai kel is itt van nekünk, mint elsőosztályú szuper alapanyag.

A kelkáposztáról elsőként a rizzsel és darált hússal rétegezett rakott kel jut eszünkbe. Tejföllel isteni! Azonban vannak más finomságok is, amelyekhez fantasztikusan jól felhasználható. Ha kínai társát, a kínai kelt vásároljuk, sokkal egyszerűbbé válik a zöldség tisztítása és feldolgozása. Fűszerezhetjük kedvünkre, hiszen alapjáraton nincs kirívó markáns íze, bármi jól áll neki. Ugyanakkor sok vitamint rejt, ami ezeken a szürke, borongós napokon jól jöhet mindenkinek. Friss salátaként pedig felélénkít, színeivel feldobja napunkat.

 1. 1.

  Joghurtos kínai kel saláta ahogy Fahéj készíti

 2. 2.

  Frankfurti saláta újragondolva

 3. 3.

  Mézes-chilis csirkesaláta

 4. 4.

  Uborka saláta kínai kellel

 5. 5.

  Kínai kel saláta 4. - curry öntettel

 6. 6.

  Koreai kimchi – káposztasaláta

 7. 7.

  Szecsuáni kínai kel saláta (Kínai kel saláta 3.)

Olvastad már?

Top 13 gyors édesség

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél

A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!

Hering András

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.