Top 3, lépésről lépésre recept

Egyik legnépszerűbb szakácsunk, Dacota minden héten bemutat nektek egy-egy népszerű finomságot, lépésről lépésre elkészítve. Most 2012 legnépszerűbb receptjeiből csemegézhettek!

Senki nem születik profinak a konyhában, és minden nap új és új szakácspalánták ragadnak fakanalat. Lépésről lépésre sorozatunkban egy-egy népszerű, szezonális finomság elkészítését szeretnénk bemutatni nektek tippekkel és trükkökkel, hiszen nemcsak a kezdőknek, hanem a haladóknak is elkél néha a segítség!

Első helyezett: aranygaluska

Tavaly az aranygaluska készítésére voltatok a legtöbben kíváncsiak. A pihe-puha, omlós, kelt tésztát sokan a nagymama készítésére bízzák, pedig egyáltalán nem nagy ördöngösség! Mindig szezonja van, nemcsak nyáron esik jól egy tányér hideg meggyleves után, télen is isteni uzsonna egy pohár kakaóval vagy forralt borral.

{ GALÉRIA = title:Aranygaluska%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7,8,9 }

Az eredeti cikket és a receptet itt találod! >>

A második helyezett: palócleves

A Gundel étterem főszakácsának Mikszáth Kálmán tiszteletére készített levese volt a másik nagy kedvenc. A századfordulós recept ötvözi magában a karakteres paprikás, magyaros ízeket a boldog békeidők francia konyhájának behatásával. Elkészítése borzasztó egyszerű, de vigyázat, függőséget okoz!

{ GALÉRIA = title:Pal%C3%B3cleves%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 10,11,12,13,14,15,16,17,18 }

Az eredeti cikk és a recept itt található >>

Kattints a képre a galériáért! >>

Harmadik helyezett: kínai szezámmagos csirke

A két, ízig-vérig hazai étel után a harmadik befutó egy kínai fogás lett. Bár kutatást nem végeztünk, a pizza és a hamburger mellett valószínűleg a kínai büfékből hódító útra indult szezámmagos csirkefalatok a legnépszerűbb külföldi étel nálunk. Bár a hozzávalókat nem túl egyszerű beszerezni, nem túl drágák, és nagyon sokáig kitartanak – így bátran ajánljuk mindenkinek az otthoni elkészítést!

{ GALÉRIA = title:K%C3%ADnai%20szez%C3%A1mmagos%20csirke%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 19,20,21,22,23,24,25 }

Kattints a képre a galériáért! >>

Az eredeti cikk és a recept itt található >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek