Top 3, lépésről lépésre recept

Egyik legnépszerűbb szakácsunk, Dacota minden héten bemutat nektek egy-egy népszerű finomságot, lépésről lépésre elkészítve. Most 2012 legnépszerűbb receptjeiből csemegézhettek!

Senki nem születik profinak a konyhában, és minden nap új és új szakácspalánták ragadnak fakanalat. Lépésről lépésre sorozatunkban egy-egy népszerű, szezonális finomság elkészítését szeretnénk bemutatni nektek tippekkel és trükkökkel, hiszen nemcsak a kezdőknek, hanem a haladóknak is elkél néha a segítség!

Első helyezett: aranygaluska

Tavaly az aranygaluska készítésére voltatok a legtöbben kíváncsiak. A pihe-puha, omlós, kelt tésztát sokan a nagymama készítésére bízzák, pedig egyáltalán nem nagy ördöngösség! Mindig szezonja van, nemcsak nyáron esik jól egy tányér hideg meggyleves után, télen is isteni uzsonna egy pohár kakaóval vagy forralt borral.

{ GALÉRIA = title:Aranygaluska%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7,8,9 }

Az eredeti cikket és a receptet itt találod! >>

A második helyezett: palócleves

A Gundel étterem főszakácsának Mikszáth Kálmán tiszteletére készített levese volt a másik nagy kedvenc. A századfordulós recept ötvözi magában a karakteres paprikás, magyaros ízeket a boldog békeidők francia konyhájának behatásával. Elkészítése borzasztó egyszerű, de vigyázat, függőséget okoz!

{ GALÉRIA = title:Pal%C3%B3cleves%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 10,11,12,13,14,15,16,17,18 }

Az eredeti cikk és a recept itt található >>

Kattints a képre a galériáért! >>

Harmadik helyezett: kínai szezámmagos csirke

A két, ízig-vérig hazai étel után a harmadik befutó egy kínai fogás lett. Bár kutatást nem végeztünk, a pizza és a hamburger mellett valószínűleg a kínai büfékből hódító útra indult szezámmagos csirkefalatok a legnépszerűbb külföldi étel nálunk. Bár a hozzávalókat nem túl egyszerű beszerezni, nem túl drágák, és nagyon sokáig kitartanak – így bátran ajánljuk mindenkinek az otthoni elkészítést!

{ GALÉRIA = title:K%C3%ADnai%20szez%C3%A1mmagos%20csirke%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 19,20,21,22,23,24,25 }

Kattints a képre a galériáért! >>

Az eredeti cikk és a recept itt található >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Habkarika

Jóval karácsony előtt elkészíthető, ha nem félünk, hogy az ünnepekre elfogy. Színes zsinegekkel akár a karácsonyfánk dísze is lehet, de celofánba csomagolva gasztró ajándékként is ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...