Top 3, lépésről lépésre recept

Egyik legnépszerűbb szakácsunk, Dacota minden héten bemutat nektek egy-egy népszerű finomságot, lépésről lépésre elkészítve. Most 2012 legnépszerűbb receptjeiből csemegézhettek!

Senki nem születik profinak a konyhában, és minden nap új és új szakácspalánták ragadnak fakanalat. Lépésről lépésre sorozatunkban egy-egy népszerű, szezonális finomság elkészítését szeretnénk bemutatni nektek tippekkel és trükkökkel, hiszen nemcsak a kezdőknek, hanem a haladóknak is elkél néha a segítség!

Első helyezett: aranygaluska

Tavaly az aranygaluska készítésére voltatok a legtöbben kíváncsiak. A pihe-puha, omlós, kelt tésztát sokan a nagymama készítésére bízzák, pedig egyáltalán nem nagy ördöngösség! Mindig szezonja van, nemcsak nyáron esik jól egy tányér hideg meggyleves után, télen is isteni uzsonna egy pohár kakaóval vagy forralt borral.

{ GALÉRIA = title:Aranygaluska%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7,8,9 }

Az eredeti cikket és a receptet itt találod! >>

A második helyezett: palócleves

A Gundel étterem főszakácsának Mikszáth Kálmán tiszteletére készített levese volt a másik nagy kedvenc. A századfordulós recept ötvözi magában a karakteres paprikás, magyaros ízeket a boldog békeidők francia konyhájának behatásával. Elkészítése borzasztó egyszerű, de vigyázat, függőséget okoz!

{ GALÉRIA = title:Pal%C3%B3cleves%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 10,11,12,13,14,15,16,17,18 }

Az eredeti cikk és a recept itt található >>

Kattints a képre a galériáért! >>

Harmadik helyezett: kínai szezámmagos csirke

A két, ízig-vérig hazai étel után a harmadik befutó egy kínai fogás lett. Bár kutatást nem végeztünk, a pizza és a hamburger mellett valószínűleg a kínai büfékből hódító útra indult szezámmagos csirkefalatok a legnépszerűbb külföldi étel nálunk. Bár a hozzávalókat nem túl egyszerű beszerezni, nem túl drágák, és nagyon sokáig kitartanak – így bátran ajánljuk mindenkinek az otthoni elkészítést!

{ GALÉRIA = title:K%C3%ADnai%20szez%C3%A1mmagos%20csirke%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 19,20,21,22,23,24,25 }

Kattints a képre a galériáért! >>

Az eredeti cikk és a recept itt található >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...