Top 11+1 sóskás fogás

Tavasszal megjelenik a spenót mellett a sóska is a piacokon, de valahogy mégis kevesektől hallom, hogy vásárolnák. A kételkedőknek gyűjtöttünk egy-két meggyőző receptet.

A sóskát, latin nevén Rumex acetosa-t eredetileg a franciák nemesítették. Egész Európában őshonos, de megtalálható Észak-Amerikában, Ázsiában és Chilében is. Ez a lágyszárú levélzöldség nem igényel sok törődést, nő mint a dudva. Kinézete, édes-savanykás ízvilága és élettani hatásai miatt valahol a zöldség és a gyógynövény mezsgyéjén helyezkedik el. Nyersen és főzve is kitűnő aromát ad az ételnek, a legjobb, ha valamilyen más alapanyaggal együtt készítjük. Lássuk, mi mindent készíthetünk belőle!

  1. 1.

    Sóska torta

  2. 2.

    Sóskafőzelék

  3. 3.

    Sóskamártás Helgától

  4. 4.

    Sóskaleves

  5. 5.

    Sóskás-paradicsomos rizsleves

  6. 6.

    Sóska saláta

  7. 7.

    Zöld zöldségturmix

  8. 8.

    Zöldségpüré 2. - párolt sárgarépával

  9. 9.

    Töltött szőlőlevél sóskakrémmel

  10. 10.

    Sóskás rizottó parmezánforgáccsal

  11. 11.

    Gombás-sóskás tészta újragondolva

  12. 12.

    Omlett sóskával (Omlett 2.)

Olvastad már?

Top 12 tavaszi húsétel

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek