Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Top 11+1 sóskás fogás

Tavasszal megjelenik a spenót mellett a sóska is a piacokon, de valahogy mégis kevesektől hallom, hogy vásárolnák. A kételkedőknek gyűjtöttünk egy-két meggyőző receptet.

A sóskát, latin nevén Rumex acetosa-t eredetileg a franciák nemesítették. Egész Európában őshonos, de megtalálható Észak-Amerikában, Ázsiában és Chilében is. Ez a lágyszárú levélzöldség nem igényel sok törődést, nő mint a dudva. Kinézete, édes-savanykás ízvilága és élettani hatásai miatt valahol a zöldség és a gyógynövény mezsgyéjén helyezkedik el. Nyersen és főzve is kitűnő aromát ad az ételnek, a legjobb, ha valamilyen más alapanyaggal együtt készítjük. Lássuk, mi mindent készíthetünk belőle!

Sóska torta

A legformabontóbb sóskás recept a Nosalty oldaláról István alkotása!

Sóskafőzelék

De ne szaladjunk ennyire előre, vissza az elejére: gyermekek körében a legmegosztóbb a sóskafőzelék.

Sóskamártás Helgától

Aztán következik a mártás...

Sóskaleves

...majd jönnek a levesek...

Sóskás-paradicsomos rizsleves

...egyre különlegesebbek.

Sóska saláta

Tavaszi saláta, hmm, isteni!

Zöld zöldségturmix

Nyersen, turmixolva is megihatjuk ám!

Zöldségpüré 2. – párolt sárgarépával

Más zöldségekkel összepürézhetjük.

Töltött szőlőlevél sóskakrémmel

Töltike mellé krémesíthetjük.

Sóskás rizottó parmezánforgáccsal

Különleges rizottót készíthetünk vele.

Gombás-sóskás tészta újragondolva

Tésztaszószba keverhetjük.

Omlett sóskával (Omlett 2.)

Végül, de nem utolsó sorban reggelire tojásba sütve is tálalhatjuk.

Olvastad már?

Top 12 tavaszi húsétel

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-04-18 13:52

Én imádom a sóskát, nagyon gyakran eszem. Ha nincs szezonja, olajban eltett sóskát használok, mirelitet csak nagyon ritkán.