Top 11+1 sóskás fogás

Tavasszal megjelenik a spenót mellett a sóska is a piacokon, de valahogy mégis kevesektől hallom, hogy vásárolnák. A kételkedőknek gyűjtöttünk egy-két meggyőző receptet.

A sóskát, latin nevén Rumex acetosa-t eredetileg a franciák nemesítették. Egész Európában őshonos, de megtalálható Észak-Amerikában, Ázsiában és Chilében is. Ez a lágyszárú levélzöldség nem igényel sok törődést, nő mint a dudva. Kinézete, édes-savanykás ízvilága és élettani hatásai miatt valahol a zöldség és a gyógynövény mezsgyéjén helyezkedik el. Nyersen és főzve is kitűnő aromát ad az ételnek, a legjobb, ha valamilyen más alapanyaggal együtt készítjük. Lássuk, mi mindent készíthetünk belőle!

 1. 1.

  Sóska torta

 2. 2.

  Sóskafőzelék

 3. 3.

  Sóskamártás Helgától

 4. 4.

  Sóskaleves

 5. 5.

  Sóskás-paradicsomos rizsleves

 6. 6.

  Sóska saláta

 7. 7.

  Zöld zöldségturmix

 8. 8.

  Zöldségpüré 2. - párolt sárgarépával

 9. 9.

  Töltött szőlőlevél sóskakrémmel

 10. 10.

  Sóskás rizottó parmezánforgáccsal

 11. 11.

  Gombás-sóskás tészta újragondolva

 12. 12.

  Omlett sóskával (Omlett 2.)

Olvastad már?

Top 12 tavaszi húsétel

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.