Felfedtük a tökéletes brassói titkát, és szaftos spárgarizottóval búcsúztunk a májustól

Múlt héten bemutattuk, hogy a nokedli nem csak tojással jó, padlizsánból készítettünk lekvárt, megmentettük a túlérett gyümölcseidet, és beköszöntött a bodzaszezon is.

 1. Felfedjük a tökéletes, szaftos brassói aprópecsenye két legjobb receptjét
  1.

  Felfedjük a tökéletes, szaftos brassói aprópecsenye két legjobb receptjét

  A tökéletes brassói mindenkinél más, nekünk viszont van pár trükkünk, amivel bármelyik aprópecsenyét fel lehet turbózni. Két receptet mutatunk.

 2. Padlizsánlekvár, a „fából vaskarika” édesség, ami ijesztően finom
  2.

  Padlizsánlekvár, a „fából vaskarika” édesség, ami ijesztően finom

  A nyár legnagyobb ajándékai a friss gyümölcsök és zöldségek. Annak érdekében, hogy ebből a kincsből minél többet megmentsünk a télre, világszerte a befőzés különböző fajtáit alkalmazzuk. Cikksorozatunkban ezekből mutatunk be néhányat, sőt, el is készítjük őket. Induljon a Lekvárosnézés!

 3. Szaftos, tavaszi álométel: parmezánkrémes spárgarizottó, amivel éttermi élményed lesz
  3.

  Szaftos, tavaszi álométel: parmezánkrémes spárgarizottó, amivel éttermi élményed lesz

  A legtöbb rizottó alapból is krémes és parmezános. Ez a verzió azonban nem véletlenül kapta a „parmezánkrémes” nevet: elképesztően gazdag és dekadens étel, ami a spárgával még elkapja a kései tavasz utolsó ízeit is.

 4. A maradék KÁVÉ felkelti a konyhádat: így főzz és süss vele
  4.

  A maradék KÁVÉ felkelti a konyhádat: így főzz és süss vele

  Vannak reggelek, amikor még nem vagyunk teljesen ott fejben, és nagyobb adag kávét főzünk, mint amennyit meg tudunk inni. Vétek lenne ezt a maradékot a lefolyóba önteni, ezért nézzük, mit kezdhetünk vele!

 5. 4 étel, amiről azt hinnéd, nem lehet elkészíteni, ha nincs sütőd
  5.

  4 étel, amiről azt hinnéd, nem lehet elkészíteni, ha nincs sütőd

  Sütő nélkül élni nem tökéletes, de nem lehetetlen, még akkor sem, ha tényleg imádsz sütni-főzni. Használd ki a gáztűzhelyed adta lehetőségeket, és ne vond meg magadtól a tipikusan sütőben készülő finomságokat sem!

 6. Bódító finomság, a BODZA: készíts belőle kora nyári finomságokat
  6.

  Bódító finomság, a BODZA: készíts belőle kora nyári finomságokat

  Ahogy a tavaszi nap sugarai egyre erősebbek lesznek, elindul a fák és bokrok virágzása, május végén, június elején mindenütt találkozhatunk a virágokkal roskadásig teli bodzabokrokkal és fákkal, amelyeknek nemcsak illata bódító, hanem a nyár egyik legfinomabb frissítő itala, a bodzaszörp és sok más finomság is belőlük készül.

 7. A nokedli 3 újabb arca: magyaros, amerikai és olaszos változatokat mutatunk
  7.

  A nokedli 3 újabb arca: magyaros, amerikai és olaszos változatokat mutatunk

  A nokedli nemcsak egy köret, hanem valódi, teljes értékű főétel, és ezt most három szuper recepttel alá is támasztjuk nektek. Igazi világutazók lesztek, ha mindhármat elkészítitek: egy színpompás hazai, egy falatnyi olasz, és még több amerikai íz kerülhet a tányérotokra.

 8. Maradék chipsből mennyei csokis keksz? Igen, mutatjuk is, hogyan!
  8.

  Maradék chipsből mennyei csokis keksz? Igen, mutatjuk is, hogyan!

  Komposzt keksz, szemétkeksz, mosogatós keksz – megannyi fura név, amivel ezt az amerikai eredetű kekszet illették az évek során. Az elrettentő név egy isteni sós-édes kekszet takar, amit a sok hozzávaló ellenére pár perc összedobhatunk és garantáltan egy morzsa sem marad belőle.

 9. Élet a sóleten és a töltött káposztán túl: főzzünk GERSLIRIZOTTÓT!
  9.

  Élet a sóleten és a töltött káposztán túl: főzzünk GERSLIRIZOTTÓT!

  A gersli, avagy a hántolt árpagyöngy egy remek szénhidrátforrás, amiben sokkal több potenciál van annál, mintsem hogy csak mellékszerepbe kerüljön. Főzhetünk belőle például rizottót is, amely egészséges alternatíva, ráadásul kavargatni sem kell folyamatosan.

 10. Sütemény, szósz és saláta a túlérett gyümölcsök megmentésére
  10.

  Sütemény, szósz és saláta a túlérett gyümölcsök megmentésére

  Itt a nyár, egyre több gyümölcsöt hozunk haza a boltból vagy piacról. Sőt, egyes esetekben talán túl sokat is. A túlérett gyümölcsök évszaka ez, amikor mindig jól jön egy trükk a maradékok megmentésére.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!