Tök egyszerű hagymavirág, mely a sütőben nyílik ki!

Meg is van a vasárnapi ebéd körete! Pont jó lesz valamiféle sült hús mellé, nem gondoljátok? És elég szuperül néz ki, ami azt illeti. Kinyílik a sütőben!

Nah, mi imádjuk a kreatív recepteket, a különlegesebb köreteket meg pláne. Kicsit uncsi a krumpli és a rizs párharca, valljuk be. Ez itt kérem egy egész fej lilahagyma (vörös- vagy fehér is nyugodtan lehet), amit a kellőképpen bevagdosva, ami némi olajjal és balzsamecettel meglocsolva, a sütőbe helyezve és megsütve gyönyörűen kinyílik majd, mint egy virág!

Ez is egy hagymás cikk!

TOP 15 nélkülözhetetlen hagymapraktika

Elkészítés

1. A videón látható módon vagdosd be a hagymafejedet.

2. Locsolj rá kevés olívaolajat, balzsamecetet, sózd és borsozd, tedd egy jénaiba, és fedd le alufóliával.

3. Süsd a sütőben kb. 20 percig kb. 200 fokon.

4. Kinyílik majd, mint egy virág, igaz? Locsolgasd meg újra, és tedd vissza még 10 percre a sütőbe.

5. Ezután kész is van!

Jöjjön 3 további hagymás recept:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek