Tojást főzött a mikróban, most egy életre megvakulhat ez a lány

Egy fiatal angol nő mikróban szeretett volna gyorsan főtt tojást készíteni, a tojások azonban mikrózás után felrobbantak a lány kezében. 

Az eset alig egy hete történt csak, a 22 éves Bethany Rosser gyorsan szeretett volna főtt tojást készíteni, az interneten körülnézve egy Delish.com-on talált receptre esett a választása, mely szerint a tojásokat sós vízben kell a mikróba tenni 6-8 percre.

A lány így is tett, a tojás vizét megsózta, a mikróban pedig 6 percen keresztül főzte az ételt 900 W-on. A baj akkor következett be, amikor a lány kivette az edényt a mikróból, és belenézett a fazékba, a tojások pedig szinte azon nyomban felrobbantak. A forró étel az arcát, azon belül is a bal szemét találta el annyira, hogy most azért küzdenek, ne vakuljon meg a lány teljesen az egyik szemére.

Bethany eszméleténél maradva azonnal hívta a mentőket és hideg vizet eresztett a szemére, ez idő alatt azonban már elkezdett hámlani a bőr az arcáról.

Bár a kórházban rögtön ellátták, még egyáltalán nem biztos, hogy bal szemével valaha is újra úgy fog látni, mint régen.

,,Rettenetesen féltem, még órákon keresztül éreztem, hogy ég a bőröm annak ellenére is, hogy a kórházban azonnal elláttak. Éreztem, ahogy a bőröm folyamatosan hámlik. Sose féltem még ennyire, egyszerre zokogtam és remegtem, ez volt életem legrosszabb napja" - mondta a lány.
Elmondása szerint mindent jól csinált, és több olyan ismerőse és rokona is van, akik főztek már mikróban tojást, nekik vagy nem robbant fel, vagy még a mikróban. Érdemes tudni, hogy bár a mikróban hamar felforrósodik az étel, és természetesen a víz is, egyáltalán nem érdemes ott főzni a tojást, sem időben nem spórolunk sokat arról nem is beszélve, mekkora bajt okozhat akár egyetlen túlfőtt tojás is.

EZ IS ÉRDEKES:

via The Sun

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...