A tojásos nokedli titkai

A tavasz a fejes saláta évszaka is, és mi lenne illőbb társ a tojásos nokedlinél? Nem nagy ördöngősség elkészíteni, de néhány konyhatitokra mégis szükség lesz. Mi segítünk!

A tojásos nokedli sokunk kedvence, működhet köretként valamilyen szaftos pörkölt vagy paprikás mellé, de az igazi rajongók számára megáll a saját lábán is. Mellé ilyenkor a legjobb a tavasz egyik friss terméséből, a fejes salátából készíteni a savanyúságot, a végeredmény pedig egy igazán kellemes és könnyed ebéd lesz.

Vajon sült tojásos nokedli recept

A nokedli készítése gyakran okoz fejfájást, pedig semmi okunk nincs rettegni. Engem például a mosogatás szokott elijeszteni, hiszen a tálat, amelyben a tésztát bekavarjuk, igazán nehéz lehet megtisztítani. Pedig csak hideg vízben kell áztatnunk egy kis ideig, és minden úgy megy, mint a karikacsapás. A langyos vagy meleg víz még ragacsosabbá teszi a tál falára kent tésztamaradványokat, ezt a forgatókönyvet jó elkerülni, de a hideg víz nem gördít ilyen akadályokat elénk. Ha nem sietünk, akkor azt is megvárhatjuk, hogy a tészta megszáradjon, másnap pedig egy késsel könnyen lekaparhatjuk az edény faláról.

A nokedli szaggatása szintén az érzékeny pontok közé tartozik. Erre is van egy pofonegyszerű megoldás, mégpedig a nokedliszaggató. Az alábbi praktikák pedig a főzés többi fázisban segítenek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek