A tojásos nokedli titkai

A tavasz a fejes saláta évszaka is, és mi lenne illőbb társ a tojásos nokedlinél? Nem nagy ördöngősség elkészíteni, de néhány konyhatitokra mégis szükség lesz. Mi segítünk!

A tojásos nokedli sokunk kedvence, működhet köretként valamilyen szaftos pörkölt vagy paprikás mellé, de az igazi rajongók számára megáll a saját lábán is. Mellé ilyenkor a legjobb a tavasz egyik friss terméséből, a fejes salátából készíteni a savanyúságot, a végeredmény pedig egy igazán kellemes és könnyed ebéd lesz.

Vajon sült tojásos nokedli recept

A nokedli készítése gyakran okoz fejfájást, pedig semmi okunk nincs rettegni. Engem például a mosogatás szokott elijeszteni, hiszen a tálat, amelyben a tésztát bekavarjuk, igazán nehéz lehet megtisztítani. Pedig csak hideg vízben kell áztatnunk egy kis ideig, és minden úgy megy, mint a karikacsapás. A langyos vagy meleg víz még ragacsosabbá teszi a tál falára kent tésztamaradványokat, ezt a forgatókönyvet jó elkerülni, de a hideg víz nem gördít ilyen akadályokat elénk. Ha nem sietünk, akkor azt is megvárhatjuk, hogy a tészta megszáradjon, másnap pedig egy késsel könnyen lekaparhatjuk az edény faláról.

A nokedli szaggatása szintén az érzékeny pontok közé tartozik. Erre is van egy pofonegyszerű megoldás, mégpedig a nokedliszaggató. Az alábbi praktikák pedig a főzés többi fázisban segítenek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.