A tojásos nokedli titkai

A tavasz a fejes saláta évszaka is, és mi lenne illőbb társ a tojásos nokedlinél? Nem nagy ördöngősség elkészíteni, de néhány konyhatitokra mégis szükség lesz. Mi segítünk!

A tojásos nokedli sokunk kedvence, működhet köretként valamilyen szaftos pörkölt vagy paprikás mellé, de az igazi rajongók számára megáll a saját lábán is. Mellé ilyenkor a legjobb a tavasz egyik friss terméséből, a fejes salátából készíteni a savanyúságot, a végeredmény pedig egy igazán kellemes és könnyed ebéd lesz.

Vajon sült tojásos nokedli recept

A nokedli készítése gyakran okoz fejfájást, pedig semmi okunk nincs rettegni. Engem például a mosogatás szokott elijeszteni, hiszen a tálat, amelyben a tésztát bekavarjuk, igazán nehéz lehet megtisztítani. Pedig csak hideg vízben kell áztatnunk egy kis ideig, és minden úgy megy, mint a karikacsapás. A langyos vagy meleg víz még ragacsosabbá teszi a tál falára kent tésztamaradványokat, ezt a forgatókönyvet jó elkerülni, de a hideg víz nem gördít ilyen akadályokat elénk. Ha nem sietünk, akkor azt is megvárhatjuk, hogy a tészta megszáradjon, másnap pedig egy késsel könnyen lekaparhatjuk az edény faláról.

A nokedli szaggatása szintén az érzékeny pontok közé tartozik. Erre is van egy pofonegyszerű megoldás, mégpedig a nokedliszaggató. Az alábbi praktikák pedig a főzés többi fázisban segítenek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!