A tojásos nokedli titkai

A tavasz a fejes saláta évszaka is, és mi lenne illőbb társ a tojásos nokedlinél? Nem nagy ördöngősség elkészíteni, de néhány konyhatitokra mégis szükség lesz. Mi segítünk!

A tojásos nokedli sokunk kedvence, működhet köretként valamilyen szaftos pörkölt vagy paprikás mellé, de az igazi rajongók számára megáll a saját lábán is. Mellé ilyenkor a legjobb a tavasz egyik friss terméséből, a fejes salátából készíteni a savanyúságot, a végeredmény pedig egy igazán kellemes és könnyed ebéd lesz.

Vajon sült tojásos nokedli recept

A nokedli készítése gyakran okoz fejfájást, pedig semmi okunk nincs rettegni. Engem például a mosogatás szokott elijeszteni, hiszen a tálat, amelyben a tésztát bekavarjuk, igazán nehéz lehet megtisztítani. Pedig csak hideg vízben kell áztatnunk egy kis ideig, és minden úgy megy, mint a karikacsapás. A langyos vagy meleg víz még ragacsosabbá teszi a tál falára kent tésztamaradványokat, ezt a forgatókönyvet jó elkerülni, de a hideg víz nem gördít ilyen akadályokat elénk. Ha nem sietünk, akkor azt is megvárhatjuk, hogy a tészta megszáradjon, másnap pedig egy késsel könnyen lekaparhatjuk az edény faláról.

A nokedli szaggatása szintén az érzékeny pontok közé tartozik. Erre is van egy pofonegyszerű megoldás, mégpedig a nokedliszaggató. Az alábbi praktikák pedig a főzés többi fázisban segítenek.

Hozzászólások (3)

zsuzsa.sulyok

-Szerintem, (saját káromon tanulva!) - a jó nokedli legf?bb lényege: NEM szabad szép simára, kézzel vagy géppel "kidolgozni"! -amikor már kezd forrni a víz, villával, vagy fakanállal éppen csak összekeverni és máris szaggatni...

Sandra7

na de akinek nincs szaggatoja...az ugy jär mint en :(

zsuzsa.sulyok

Nem tudom, hogy jártál? -Sajnos már nem vagyok mai csirke, de annyira "ótentikus" nem bírnék lenni, hogy -"deszkáról - késsel"- módszerrel próbálkozzak, bocsi..... (de, tiszteletem annak, aki úgy is jól tud)

Törölt felhasználó

Nálunk van aki imádja a deszkáról szaggatottat,és nagyon könny? csinálni,csak jóval keményebbre kell a tésztáját keverni,és mikor szaggatod beleérinted a kést a vízbe,így nem ragad rá ! f?leg a nyers krumplis csiszkét (sztrapacska) készítjük így! Gyakorlat kérdése az egész ! Még az íze is más a párom szerint ! :)

ma.il

hagyom rászáradni, és másnap levakargatom??? vegyük úgy, hogy meg sem hallottam :) kiszaggatás után azonnal (!) meleg folyó víz alatt, kézzel (szivacsba, rongyba menthetetlenül beleragad) tésztát lemosogatom róla, majd mikor már szemre tiszta, akkor egy kevés mosogatószerrel elmosogatom. összesen 3 perc. addig pont kész a nokedli :) nokedliszaggatót meg ilyet kell venni, f?leg mert a hátoldala reszel?ként funkcionál pl. tökhöz, almához, káposztához. a beleépített kocsisat utálom, csak plusz szegletek, amikbe beleragad a tészta. http://www.haztartasiaruhaz.hu/images/termek/843054_nokedliszaggato.jpg

Címlapról ajánljuk

További cikkek