r
Nosalty Logó

Vajon sült tojásos nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Vajon sült tojásos nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3047 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1352.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    198 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5410 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1610 mg
  • Nátrium
    2847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    792 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    1487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2543 micro
Összesen 3047 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba tesszük, mélyedést készítünk a közepébe, majd beleütünk 3tojást, sózzuk, hozzáadjuk a vizet, és gyors mozdulattal elkeverjük. Nagyon fontos, hogy csak addig keverjük, míg homogén nem lesz.
  2. Egy lábasban a szokásos módon sós vízben kb. 3 adagban kifőzzük a nokedlit.
  3. Leöblitjük, majd egy kicsi olajat tegyünk rá, hogy a tészta összeragadását elkerüljük.
  4. A 7tojást egy pici sóval felverjük.
  5. Egy serpenyőben az olajat és a vajat felhevítjük, majd a nokedlit átkeverjük rajta. Egy mélyedést készítünk a belsejébe, a tojást beleöntjük, majd a belsejétől kifelé haladva a nokedlihez keverjük.
  6. Nagy lapátoló mozdulatokkal kb. 2-3 percig sütjük. Tálaláskor megszórhatjuk frissen őrölt fekete borssal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 465
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 50110
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 09.

Ajánló

Nálunk nem készül el a tojásos nokedli fokhagymás fejessaláta nélkül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajon sült tojásos nokedli
Mercedes 302 recept

Általában a fejessaláta szezonjában szoktam inkább készíteni. Ahhoz, hogy jó nokedli tésztánk legyen, nem szabad túlkeverni a tésztát, épphogy csak összeforgatjuk az alapanyagokat. Egyébként még régen én is úgy tanultam, hogy minél tovább és minél erősebben kell kikeverni a nokedli tésztáját, hólyagosra, stb. Ez azonban nálam már megdőlt, amikor valaki tanácsára elkezdtem úgy készíteni, hogy éppen csak összekevertem. Nem csak időt és energiát takarítunk meg ezzel a módszerrel, hanem szerintem finomabb is lesz az így készült nokedli.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek