Tízujjmegnyalós egytálétel: bombay eggs

Ha bírod a lecsót, jóízűen falod az indai kaját, és nem félsz használni a fűszereket sem, akkor mondom, mivel teheted boldoggá a gyomrodat! 

Bombay eggs recept - Kattints!

Ahogy a tavasz, ez a recept is egy valódi átmenet, több értelemben is. Tele van friss ízzel, de ezzel együtt rengeteg aromás fűszerrel is. A kiindulópont a “Közel-Kelet lecsója”, az elmúlt években oly trendi shakshuka, felütve egy kis Indiával: csicseriborsó, garam masala és némi naan. Érdemes előre gondolkozni és mondjuk egy szeszben gazdag éjszaka utáni másnapos brunchnak beütemezni, mert egyből helyrerakja az embert. Edzett gyomrúak (és jó csicseriborsó-tűrőképességűek, már ha értitek…) bevállalhatják vacsorának is, ahogy én is tettem. A zöldségek listája nem szentírás, nálam is az ment bele, amit a hűtőben meg szekrényben találtam, de a csicserit mondjuk nem ajánlatos kihagyni belőle, jó kis testet ad neki, és senki nem panaszkodik majd hogy “HOL A HÚS?!”. A főzés alatt egy ponton kell csak észnél lenni, amikor beletesszük a tojást. Érdemes előkapni a stoppert, mert fedő alatt, kis lángon 4-5 perc elég a tojásnak ahhoz, hogy elkészüljön, de a sárgája belül még folyós maradjon. Ettől válik igazán addiktív kajává, mert a kicsorgó krémes sárgájával elkeveredett szaftot addig tunkolja majd az ember, amíg üres nem lesz az egész tál.

Bombay eggs recept itt!

Zene főzéshez:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...