Úgy édesítik a termelők a paradicsomot, mint más a kávéját

Megdöbbentő, mihez folyamodnak a termelők annak érdekében, hogy édes legyen a megtermesztett paradicsom.

A fogyasztók általában az édesebb ízű paradicsomokat részesítik előnyben, így a mezőgazdaságban már jó ideje alkalmazzák édesítésre a sztíviát. Dél-Koreában most egy teljesen új módszerhez folyamodtak, hogy megalkossák az eddigi legédesebb paradicsomot – olvasható a Házipatika oldalán.

Sztívia kerül a paradicsomokba

Létrehozták a legédesebb paradicsomot

Dél-Koreában nemrég egy rendkívül édes paradicsomot alkottak meg, amit tomangónak (az angol „tomato" és a mangó szó összevonásából) nevezték el, ám a helyiek csak danmatóként (koreaiul édes paradicsom) emlegetik.

Az említett új típusú paradicsom viszont nem az érési folyamat miatt lett extrán édes, hanem a sztíviától.

A sztívia egy természetes édesítőszer, amely körülbelül 2-300-szor édesebb a hagyományos cukornál. Az édesítőszert egyébként már évek óta természetes műtrágyaként használják a mezőgazdaságban abból a célból, hogy a termések édesebbek és frissebbek legyenek.

A tomangót viszont nem az előbb ismertetett módon állítják elő, hanem közvetlenül a paradicsomokba fecskendezik az édesítőszert. A nem mindennapi paradicsom kilogrammja jelenleg 11 euróért, vagyis átszámolva mintegy 4200 forintért kapható – írja a cikk.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek