Úgy édesítik a termelők a paradicsomot, mint más a kávéját

Megdöbbentő, mihez folyamodnak a termelők annak érdekében, hogy édes legyen a megtermesztett paradicsom.

A fogyasztók általában az édesebb ízű paradicsomokat részesítik előnyben, így a mezőgazdaságban már jó ideje alkalmazzák édesítésre a sztíviát. Dél-Koreában most egy teljesen új módszerhez folyamodtak, hogy megalkossák az eddigi legédesebb paradicsomot – olvasható a Házipatika oldalán.

Sztívia kerül a paradicsomokba

Létrehozták a legédesebb paradicsomot

Dél-Koreában nemrég egy rendkívül édes paradicsomot alkottak meg, amit tomangónak (az angol „tomato" és a mangó szó összevonásából) nevezték el, ám a helyiek csak danmatóként (koreaiul édes paradicsom) emlegetik.

Az említett új típusú paradicsom viszont nem az érési folyamat miatt lett extrán édes, hanem a sztíviától.

A sztívia egy természetes édesítőszer, amely körülbelül 2-300-szor édesebb a hagyományos cukornál. Az édesítőszert egyébként már évek óta természetes műtrágyaként használják a mezőgazdaságban abból a célból, hogy a termések édesebbek és frissebbek legyenek.

A tomangót viszont nem az előbb ismertetett módon állítják elő, hanem közvetlenül a paradicsomokba fecskendezik az édesítőszert. A nem mindennapi paradicsom kilogrammja jelenleg 11 euróért, vagyis átszámolva mintegy 4200 forintért kapható – írja a cikk.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...