Termékvisszahívás: vigyázat, szennyezett lehet az Auchan zabpelyhe

A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy ne fogyasszák el az "Auchan Nagy szemű zabpehely 500g" elnevezésű terméket szennyezettség lehetősége miatt.

Termék neve: Auchan Nagy szemű zabpehely 500g

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel.

Probléma jellege: Idegen növényi anyag (feltehetően csattanó maszlag) szennyezettség

Forgalmazó: Auchan Magyarország Kft.

Tételszámok: 200330/470

Minőségmegőrzési idő: 17.12.2021

Származási ország: Lengyelország

Forgalmazói intézkedés: Az Auchan a terméket zárolta és visszahívta a fogyasztóktól, honlapján tájékozatót tett közzé.

Vásárlói intézkedés: A fenti azonosítókkal ellátott termék vételárát a vásárlás helyszínén blokk nélkül is visszatérítik.

A probléma jellegéről bővebben: A csattanó maszlag mérgező anyagokat, úgynevezett tropán alkaloidokat tartalmaz, amely nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolja a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhat. A tropán alkaloidokról bővebben itt olvashat.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: LYS Candles

A LYS Candles kézzel öntött prémium gyertyái természetes illóolajokkal készülnek szója-, repce- és kókuszviasz felhasználásával, de egyedi porcelánokra is lecsaphatsz a kínálatból.

Nosalty

#HÁZICSEMEGE: Donum Terrae

A Danyi Éva által megálmodott Donum Terrae márka 2011-ben született meg. Az általuk minőségi alapanyagokból készült magolajok, magkrémek és gyümölcsecetek nemcsak tápanyagdúsak, de ízükkel különlegessé tesznek bármilyen fogást.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Honey CO

A Honey Co mögött Burgyán Attila áll, aki kiemelkedő élettani értékű, prémium minőségű krémmézeket készít. Ha egyszer megkóstoljátok őket, egész biztosan a rabjává váltok a különleges ízeknek.

Macsuga Viktória

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.