Tekerj, amíg a buszra vársz!

Budapesten, az V. kerületi Széchenyi utcai buszmegállóban szeptember 1. óta több tízezren találkoztak az itt felállított szobabiciklikkel és pedálos székekkel.

Minden percet ki lehet használni egy kis mozgásra, még azt is, amit a buszra várva töltünk, heti 150 perc mozgás már elég volna az egészségünk megőrzéséhez.

Az elmúlt hónapban több tízezer ember találkozott Magyarország legnagyobb vállalati aktív életmód kezdeményezése, a Coca-Cola Testébresztő program keretében felállított szobabiciklikkel és pedálos székekkel az V. kerületi, Széchenyi utcai buszmegállóban. A Pestébresztő buszmegálló arra hívja fel az emberek figyelmét, hogy akár a várakozással eltöltött idő is kihasználható a testmozgásra.

Buszmegálló tornaterem Budapesten

A WHO szerint a mozgásszegény életmód világszerte ma már a negyedik leggyakoribb halálok, miközben a szervezet szerint heti 150 perc intenzív mozgás már elegendő volna ahhoz, hogy csökkenthessük a szív- és érrendszeri betegségek, a diabétesz, sőt egyes daganatos megbetegedések kockázatát is.

Több tér a mozgásra

Egy hónappal az átadása után, október 1-jén az átalakított buszmegállót Budapest főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovinczky Alexandra is meglátogatta. Mint elmondta, a Főváros is osztja a Coca-Cola azon célját, hogy a sport is az emberek hétköznapi rutinjává váljon.

Régóta nem mozogtál? Szakértőnk segít az újrakezdésben!:

Kezdd újra bátran!

"A főváros területén is egyre több street workout és futópálya található, ami ehhez hasonlóan azt a célt szolgálja, hogy komolyabb előkészület vagy anyagi ráfordítás nélkül is tudjunk mozogni annyit, amennyire lehetőségünk van. Ilyen például a Feneketlen-tónál nemrég átadott street workout pálya és futókör. Gyakorlatilag kulcsrakész állapotban van a Fővárosi Önkormányzatnál egy sporttérkép, amelyen online elérhetőek a budapestiek rendelkezésére álló, ingyenesen igénybe vehető sportolási lehetőségek." – mondta Szalay-Bobrovinczky Alexandra. Tóth Valentin, a Coca-Cola HBC Magyarország kommunikációs igazgatója emlékeztetett arra, hogy a Coca-Cola Testébresztő program az idén indult Európai Sporthét célkitűzéseivel összhangban, de már tíz éve az egészséges és aktív életmódot népszerűsíti és az elmúlt évtizedben több mint 3,3 millió embert mozgatott meg különböző szabadidő sport rendezvényeken. Tóth Valentin azt is elmondta: „A Pestébresztő buszmegálló egy jelképes gesztus, amivel azt szeretnénk megmutatni, hogy szemléletváltással a mindennapi tevékenységeink részévé tehetjük a rendszeres testmozgást.

A „sportosan” átalakított buszmegállóban rendezett sajtótájékoztatón jelen volt a Testébresztő program egyik nagykövete is, Katus Attila hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok. Ő azt hangsúlyozta, hogy bármilyen mindennapi tevékenység, akár a kutyasétáltatás, a bevásárlás vagy a lépcsőzés is szolgálhatja az egészségünket, amennyiben megdolgoztatja a keringésünket.

A jól ismert tömegsport rendezvények mellett – mint, amilyen például a Családi Mozgásfesztivál, a Női Futógála és a Tour de Pelso – a Testébresztő átfogó kampányt indított az aktív életmód népszerűsítéséért. A program nemcsak a busszal közlekedőket szólítja meg: azok, akik a 2-es villamoson utaznak, találkozhatnak a Coca-Cola Testébresztőt népszerűsítő villamossal is. A tornateremmé alakított buszmegállót október végéig használhatják az arra járók.

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.