Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Te is rendszeresen használsz termobögrét? Tudtad, hogy akár beteg is lehetsz tőle?

Te is nagy rajongója vagy az utazó bögréknek, termoszoknak? Rendszeresen el is mosogatod őket? De vajon erre a részükre figyelsz-e?

Az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek a hordozható termobögrék, amiben magunkkal vihetjük reggeli teánkat, kávénkat. Felnőttek, kamaszok, gyerekek – mindenki kezében láthatunk ma már ilyeneket a buszon, a villamoson.

Amellett, hogy praktikusak, a termobögrék azért is egyre közkedveltebbek, mert jól beleillenek a legfrissebb trendbe, miszerint minden ciki, ami nem újrahasznosítható. Ha viszont újrahasznosítjuk, akkor az azt is jelenti, hogy mosogatni is kell, mégpedig rendszeresen, minden használat után. Persze ez sem tűnik egy ördögi kihívásnak, a legtöbb bögrét betehetjük a mosogatógépbe, vagy hagyományos módon elmosogathatjuk szivaccsal. Esetleg még azt is gondolhatjuk, hogy ha rögtön elmossuk használat után, akkor elég csak egy laza, meleg vizes öblítés is.

Tényleg elég?

Egy amerikai hölgy, Veronic Lucas posztolta facebook oldalán az alábbi képeket:

Mondanunk sem kell, a lány bejegyzése futótűzként terjedt a világhálón, közel kétezren szóltak hozzá fotóihoz.

A legtöbb utazóbögre a fedele alatt egy tömítést tartalmaz, aminek köszönhetően nem tud a táskádba landolni a kedvenc meleg italod. Azonban, ha nem kellő körültekintéssel és alapossággal tisztítod meg a bögréd, akkor itt a tömítésben baktériumok és penészgombák telepedhetnek meg. Elég kiábrándító, ugye?

Mi a megoldás?

A megoldás egyszerű, de egy kis odafigyelést igényel. Mielőtt betesszük a termobögrét a mosogatógépbe, vegyük le a fedél gumitömítését is, és így részenként mossa el a gép a poharunkat. Ugyanígy járjunk el, ha kézzel mosogatunk, és nem, nem elég, ha használat után csak gyorsan meleg vízzel kiöblítjük a bögrét. Ezután már csak arra kell figyelnünk, hogy mielőtt visszatesszük a gumitömítést, győződjünk meg róla, hogy teljesen kiszáradt a gumi és a bögre felülete is.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!