Talmácsi Gábor, motorról a konyhába

Sztárkonyha rovatunk vendégei eddig csak nők voltak, most egy férfi mesél nekünka konyhában szerzett tapasztalatairól!Talmácsi Gáborgyorsaságimotor-versenyző, világbajnok. A sportnak nemcsak a népszerűségét köszönheti, hanem konyhai specialitását, aspaghetti carbonarátis,amivel a barátainak kedveskedik.

Kisgyerekként szerettél a konyha közelében lenni? Édesanyád melyik főztjét szereted a legjobban?

Minden édesanyám által készített ételt szeretek. Kisgyerekként nem volt jellemző, hogy a konyha közelében sündörögtem volna, helyette inkább motoroztam, amennyit csak lehetett.

Mikor ragadtál először fakanalat?

A vébés szereplésemmel kezdődött. Minden csapatnak saját konyhája volt és két edzés között az ételekre várva sokat beszélgettem a szakáccsal egy-egy fogás elkészítéséről. Később volt, hogy már én készítettem el magamnak a lakóautómban a menüt.

Van specialitásod, amit az év bármely szakában megfőzöl? Mitől lesz „talmás”?

A tésztafélék elkészítésében vagyok a legjártasabb. A két kedvencem, amit bármikor szívesen készítek: spaghetti carbonara és aglio olio e peperoncino, utóbbi nagyon ízletes és finom fokhagymás, csípős paprikás tészta. Hogy mitől lesz talmás? Természetesen attól, hogy én készítem.

A világon rengeteg helyen versenyeztél már, hol etted a legfinomabbat és mi volt az?

Nagyon szeretem a tenger „gyümölcseit”, és az azokból készült ételeket. Ilyeneket itthon nem szoktam készíteni, mivel ezek frissen az igaziak, a tengerparton.Egyébként a sushi és az olasz konyha ízei a legnagyobb kedvenceim, de nagyon szeretem édesanyám tipikus magyaros ételeit is.

A versenyek alatt tartasz speciális diétát? Mennyire kell odafigyelned ilyenkor?

Alapvetően fontosnak tartom az egészséges táplálkozást, mellyel kapcsolatban számos könyvet, tanulmányt olvastam már. Ahhoz, hogy valaki mindig a topon legyen és a maximumon tudjon pörögni, oda kell figyelnie az étkezésre, a bevitt tápanyag minőségére, mennyiségére és szerintem nagyon fontos a tudatosság is. A szezon folyamán egy-egy verseny előtt a szénhidrátdús ételek kerülnek előtérbe nálam. Hétköznapokon fehérjediétát tartok, majd ezeket váltogatom.

Az életed merrefelé halad, mik a terveid? Mit fog Talmácsi Gábor csinálni 2012-ben?

Új év, új célok, új kihívások és 2012-ben biztos, hogy versenyezni fogok.

Talma kedvenc NoSalty-receptjei

Talmácsi Gáborhonlapja és Facebook rajongói oldala

Az interjú az Observer Médiafigyelő közreműködésével jött létre!

A motorozás és a rallyzás mellett jut-e időd a barátokkal együtt vacsorázni?

Számomra a legnagyobb kikapcsolódás, ha meghívhatom a barátaimat és én készíthetem el nekik az ételt és közben jókat beszélgetünk.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...