Talmácsi Gábor, motorról a konyhába

Sztárkonyha rovatunk vendégei eddig csak nők voltak, most egy férfi mesél nekünka konyhában szerzett tapasztalatairól!Talmácsi Gáborgyorsaságimotor-versenyző, világbajnok. A sportnak nemcsak a népszerűségét köszönheti, hanem konyhai specialitását, aspaghetti carbonarátis,amivel a barátainak kedveskedik.

Kisgyerekként szerettél a konyha közelében lenni? Édesanyád melyik főztjét szereted a legjobban?

Minden édesanyám által készített ételt szeretek. Kisgyerekként nem volt jellemző, hogy a konyha közelében sündörögtem volna, helyette inkább motoroztam, amennyit csak lehetett.

Mikor ragadtál először fakanalat?

A vébés szereplésemmel kezdődött. Minden csapatnak saját konyhája volt és két edzés között az ételekre várva sokat beszélgettem a szakáccsal egy-egy fogás elkészítéséről. Később volt, hogy már én készítettem el magamnak a lakóautómban a menüt.

Van specialitásod, amit az év bármely szakában megfőzöl? Mitől lesz „talmás”?

A tésztafélék elkészítésében vagyok a legjártasabb. A két kedvencem, amit bármikor szívesen készítek: spaghetti carbonara és aglio olio e peperoncino, utóbbi nagyon ízletes és finom fokhagymás, csípős paprikás tészta. Hogy mitől lesz talmás? Természetesen attól, hogy én készítem.

A világon rengeteg helyen versenyeztél már, hol etted a legfinomabbat és mi volt az?

Nagyon szeretem a tenger „gyümölcseit”, és az azokból készült ételeket. Ilyeneket itthon nem szoktam készíteni, mivel ezek frissen az igaziak, a tengerparton.Egyébként a sushi és az olasz konyha ízei a legnagyobb kedvenceim, de nagyon szeretem édesanyám tipikus magyaros ételeit is.

A versenyek alatt tartasz speciális diétát? Mennyire kell odafigyelned ilyenkor?

Alapvetően fontosnak tartom az egészséges táplálkozást, mellyel kapcsolatban számos könyvet, tanulmányt olvastam már. Ahhoz, hogy valaki mindig a topon legyen és a maximumon tudjon pörögni, oda kell figyelnie az étkezésre, a bevitt tápanyag minőségére, mennyiségére és szerintem nagyon fontos a tudatosság is. A szezon folyamán egy-egy verseny előtt a szénhidrátdús ételek kerülnek előtérbe nálam. Hétköznapokon fehérjediétát tartok, majd ezeket váltogatom.

Az életed merrefelé halad, mik a terveid? Mit fog Talmácsi Gábor csinálni 2012-ben?

Új év, új célok, új kihívások és 2012-ben biztos, hogy versenyezni fogok.

Talma kedvenc NoSalty-receptjei

Talmácsi Gáborhonlapja és Facebook rajongói oldala

Az interjú az Observer Médiafigyelő közreműködésével jött létre!

A motorozás és a rallyzás mellett jut-e időd a barátokkal együtt vacsorázni?

Számomra a legnagyobb kikapcsolódás, ha meghívhatom a barátaimat és én készíthetem el nekik az ételt és közben jókat beszélgetünk.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek