Tajvan Budapestre költözik! – Már most alig várjuk, hogy megnyisson ez a különleges bisztró

Nagyon úgy fest, hogy hamarosan a magyarok is megismerhetik a tajvani konyha különlegességeit.

Bár még csak kevés információ áll rendelkezésünkre arról, milyen lesz Budapest első, a tajvani bisztrókra emlékeztető étterme, a 101Bistro már megosztott néhány érdekes információt arról, milyen típusú hely fog megnyílni hamarosan a Széll Kálmán téren.

Forrás: Facebook/101Bistro

Tajvan konyhája alapvetően meghatározza az ázsiai gasztronómiai életet, a Csendes-óceánon fekvő, Kína partjaitól kétszáz kilométerre található szigeten ugyanis rengeteg régió, a hongkongi, a szecsuáni, a csiangszu, valamint az ötvenéves japán uralomnak köszönhetően a japán konyha jellegzetes ízvilága is keveredik egymással.

Forrás: Facebook/101Bistro

A 101Bistro Facebook-oldalán látottak szerint a Széll Kálmán téri étteremben a magyar közönség is megismerheti majd a tradicionális tajvani ízeket és gasztrokultúrát, bao, tengergyümölcsei és hot pot formában elkészített ételek egyaránt kaphatóak lesznek majd.

A pontos nyitási dátumot egyelőre még nem lehet tudni, az azonban biztos, hogy Tajvan budapesti konyhája vonzani fogja majd a távol-keleti ízek szerelmeseit!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...