Aranyáron arany palacsintát! – Már ilyen is kapható itthon

Bizony, hozzánk is elért az aranyétel-őrület! Egy hazai desszertezőben már palacsintát is ehetsz ezzel a nemesfémmel.

Az utóbbi években hatalmas divat lett arannyal bevonni az ételeket. Ez a trend többek közt azért nagyon meglepő, mert ez az elem semmilyen plusz ízt nem ad az ételünkhöz, de még az sem mondható el, hogy bármiféle jótékony hatása lenne szervezetünkre nézve, hiszen testünk nem képes feldolgozni. Ennek ellenére egyre több ételt vonnak be vele, és ez az irányzat egyre inkább hódít Magyarországon is. Most ehető arannyal dekorált palacsintát dobott piacra az egyik vendéglátóhely - írja a Vezess.

24 karát 🤩

Közzétette: Endorfin Óriáspalacsintázó – 2021. május 8., szombat

Már az arany miatt is nagyon izgalmasnak tűnik ez a desszert, de a töltelék még különlegesebbé teszi, hiszen fehér csokis krokant praliné- és pisztáciadarabok vannak benne. Mindemellett nagyon laktató is lehet ez az óriáspalacsinta, mert nagyjából negyven centi átmérőjű a tészta, a kész palacsinta pedig töltelékekkel együtt nem kevesebb, mint negyed kilót nyom.

A fantasztikus desszert a szolnoki Endorfin Óriáspalacsintázóban kapható, és csaknem 13 ezer forintot kell érte fizetni. Egyelőre a hely még csak teszteli, mekkora erre a különlegességre az igény, de azt remélik, hogy heti egy-kettő rendelés érkezik majd a jövőben.

Ha esetleg megkívántad volna, süsd meg otthon, arany nélkül:


Még több palacsinta:

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.