
Az előző blogomban említett szülinapon történt az eset, és bevallom, magam is meglepődtem, amikor az „én ezt nem szeretem, mert keserű” címmel illetett májast pillanatok alatt bekebelezték a gyerekek. Azt hiszem, nemcsak saját tapasztalatom, hanem szülők és nagyszülők is megerősíthetik, hogy egy-egy zsúron főleg a süteményekből, tortákból várható tetemes fogyasztás. Az tehát biztos siker, ha csokis, túrós, gyümölcsös, esetleg krémes vagy pudingos finomságokkal készülünk a bulira. Persze nem akarjuk kizárólag édességgel tömni a gyerekeket, ezért aztán szendvicsek, falatkák, különféle kencék is várják az apró vendégeket és szüleiket. Amikor ugyanis a meghívottak óvodáskorúak, még jórészt kísérőkkel érkeznek, akik, pláne, ha kerti mulatságról van szó, szívesen ottmaradnak a buliban – és őket is illik megkínálni.
Egyszerű csirkemájpástétom
Nem eszünk bolti felvágottat már egy jó ideje. Csak a piacon veszek a parasztoktól házi füstölésű húsárut. Viszont be kell hogy valljam, a májkrémet nagyon szeretem, ezért gyakran ...
Marhamájkrém
Talán legelőször egy gyermekzsúron ettem ilyen finomságot. Ott csirkemájból készült és kevésbé volt fűszeres. Meglepett a recept egyszerűsége. Azóta, ha resztelt májat készítek, ...
Tojásos kenőmájas
Ezt a receptet anyukámtól tanultam, eddig még mindenki imádta. Nagyon gyorsan elkészül, és eteti magát.
Pástétom maradék pirított májból
-Finom, egyszerű, gyors recept a pástétom rajongóknak.-Ja és a maradék is fel lesz használva.
Csirkemájparfé
Tudom-tudom: ezeregy házi májkrém recept szerepel már az oldalon. DE. Ez itt, Jamie Oliver készítésében, valami egészen más dimenzió: selymes, lágyan olvadó, elegáns. És akkor a ...
Az ilyen alkalmakra, de reggelire, uzsonnára, vacsorára szintén kiváló az otthon készülő májas kence. És itt térjünk vissza a szeretem-nem szeretem problémára. Az köztudott, hogy a gyerekek ellesnek és utánoznak jó és rossz szokásokat. Ez alól nem kivétel az egyes ételek időszakos kedvelése vagy elutasítása sem. A folyamat elindításához pedig többnyire elegendő, ha az ovis csoportból az egyik barátnő vagy barát közli: „én ezt nem szeretem”. Nos, szinte biztos, hogy azonnal követőkre talál. Szerencsére legutóbb, a szülinapi bulin, az egyik húsimádó fiúcska letelepedett az asztalhoz, és csak annyit mondott: „Imádom a májast!”
Kacsamáj terrin
Imádom a májat. Bármilyen formában. Ha májról van szó, kizárt, hogy ne én készítsem. A feleségem örömmel vette segítségem, a barátoknak tartott, 10 fős karácsonyi vacsorára ...
Avokádós tonhalkrém
A reggeli a legfontosabb étkezés. Legyen energikus, finom, minőségi, lelket kisimító. Egy kényeztetési lehetőség is, hogy jó lendületet kapjon a napunk. Ha lehetőségünk van rá, ...
Paradicsomos makrélapástétom
Mr Smith saját ötlete alapján született ez a recept. Az unalmas konzerveket változatosabbá tudjuk így tenni. Juniornál "bejött" ez a finomság, ezért úgy gondolom, hogy más gyerkőc ...
Libamáj tatár
Karácsonyra hideg előételnek ajánlom. Nettó időt számolva (azaz a hűtést nem) körülbelül negyed óra elkészíteni, majd bevágni a hűtőbe és a vendégsereget levenni a lábáról. A ...
Angolszalonnás májpástétom Cumberland-mártással
Elsősorban vendégváráshoz előételnek, vagy a mártás nélkül akár házibuliba, falatkának ajánlom. Garantált lesz a siker. :)
Ajókás májpástétom
Könnyű, gyors vacsorára vágytunk. Nem utolsó szempont, hogy finom is! :)
Bizony, mire mi, felnőttek felocsúdtunk, alig maradt belőle egy kis kóstoló. És még csak nem is volt „beépített emberem” a kis kenceimádó. De nem rossz ötlet egy következő, „én ezt nem szeretem” korszak lerövidítésére!
Mari nagyi