Müzlisdobozból táska? Ezeket a szemétből készült retikülöket még te is hordanád!

Újrahasznosítás a divat jegyében: egy olasz házaspár a legújabb trendeknek megfelelő táskákat készít hulladékból.

Chiara Rivituso és Matteo Bastiani sok-sok évvel ezelőtt a divatszakmában ismerkedtek meg egymással, több világszerte ismert divatháznak dolgoztak már, fő profiljuk a táska- és kiegészítőtervezés. A házaspár tavaly októberben indította el közös Instagram-profilját, melyen saját fejlesztésű, ikonikus formavilággal rendelkező táskákat és retikülöket mutatnak be.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

New stuff on bags game (@camera60studio) által megosztott bejegyzés

Hogy mitől lesznek ezek a táskák különlegesek? A Camera60 táskái teljesen mindennapi, hulladéknak ítélt anyagokból készülnek, mutatósak, divatosak, és nem kerülnek több százezer forintba. Chiara egy interjúban azt nyilatkozta a Vogue magazinnak, céljuk arra inspirálni az embereket, hogy pazarlás helyett inkább alkossanak, a divatipart pedig arra ösztönözni, használjanak ki több lehetőséget az újrahasznosítást illetően.

A tervezőknek a koronavírus-járvány miatti kijárási tilalom újabb lehetőséget, kiaknázatlan területeket hozott, a négy fal közé bezárva pedig elkezdtek azzal kísérletezni, hogyan lehet kizárólag háztartási hulladékból táskákat gyártani. McDonald's-os papírzacskó, gabonapelyhes, kekszes és sörös kartonokból is készültek már táskák, a tervezők pedig törekednek a minőségre, a papírból készült termékeket vízálló bevonattal kenik le, ezzel is biztosítva a tartósságot.

A táskák egytől egyig funkcionálisak, egyelőre az újrahasznosított anyagok mellett táskakészítéshez használt kiegészítőket, bőr és fém elemeket is felhasználnak a tervezéshez, a páros célja azonban, hogy a jövőben táskáik 100%-ig újrahasznosított anyagokból készüljenek.

A retikülöket egyelőre nem lehet megvásárolni, a házaspár abban reménykedik, hogy első körben egy kiállításon mutathatják majd be exkluzív darabjaikat. Tervben van egy kollekció kiadása is, addig pedig Chiara és Matteo olyan tutorial anyagokat tesznek közzé, amelyben leírással és szabásmintával együtt bemutatják, hogyan lehet egyedi táskákat otthon, a háztartásban található hulladékanyagokból készíteni.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 mennyei édesség 20 perc alatt!

Gyorsan szeretnél valami nagyon finomat? Ezekkel a receptekkel karácsonyra is készülhetsz, könnyű őket elkészíteni, és garantáltan elfogynak egy szempillantás alatt.