Bezár Szeged egyik leghíresebb és legrégebbi étterme

65 éve folyamatosan nyitva tartó étterem zárta be kapuit végleg július közepén. A szegedi Gulyáscsárdát sokan ismerték nemcsak a városban, de szerte Magyarországon is.

A szegedi Gulyáscsárda tulajdonosa, Holló János 22 éve bérelte a Mars téren található éttermet a helyi önkormányzattól. A Telex cikke szerint Szeged híres terén 65 éve megállás nélkül étterem működött, a népszerű Gulyáscsárda sikerét egyedül a pandémia miatti szigorítások törték meg néhány évvel ezelőtt.

Az egykori Gulyáscsárda (kép: Facebook.com)

Holló János a Szegedi Napnak elmondta:

Egyetlen szóval meg tudom indokolni, hogy miért zártam be a Gulyás csárdát, szakácshiány. Ha két szóban lehet, akkor globális szakácshiány.

Az étteremben a szakácsok havi nettó 450 ezer forintért dolgoztak 15 napot, a napi nettó 30 ezer forint azonban nem volt elég ahhoz, hogy megtartsa a munkaerőt, így június 19-én végleg bezárták az éttermet.

A vendéglátóipart sújtó munkaerőhiány egyre nehezebbé teszi az életet a munkáltatók számára, néhány héttel ezelőtt volt olyan balatoni étterem, amely nettó 800 ezres fizetésért sem talált egyhamar munkaerőt.

Forrásunk volt. Címlap: Facebook.com/Gulyáscsárda


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek