Számtorta lesz a gyerekzsúrok sztárja

Nem tudod, milyen tortát készíts csemetédnek szülinapjára? Segítünk! Ez a torta pofonegyszerű, pompásan variálható, és nagyon finom! Készítsd el velünk te is!

A saját készítésű szülinapi torta mindig kényes téma, hiszen nagyon sok kitételnek kell megfelelnie. Az, hogy szép és finom, természetesen alap, de ezen felül legyen még ötletes, különleges, és alkalomhoz illő. Ha pedig gyerekeknek készítjük, még nagyobb a stresszfaktor, hiszen a gyerekek egyrészt válogatósak, másrészt ragaszkodnak a megszokott ízekhez, harmadrészt arra is ügyelnünk kell, hogy a torta egészséges legyen – értem ez alatt, hogy egy szülinapi zsúrra készült tortát nem tanácsos ételfestékkel és kész dekorációs eszközökkel felturbózni. Gyakorló anyukák tudják, hogy szerezni egy pofonegyszerű tortareceptet, és úgy feldíszíteni, hogy a gyerek meg is egye, de ne vigyen be a szervezetébe minden szelettel egy bevásárlószatyornyi műanyagot, egyáltalán nem egyszerű. De ha kell, mindent meg lehet oldani!

A receptet itt tudod elmenteni >>

{ GALÉRIA = title:Sz%C3%BClinapi%20epres%20sz%C3%A1mtorta%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13 }

Mi a következőket tanácsoljuk:

  • Először is, válasszunk egy egyszerű sütemény- vagy tortareceptet! Csokis vagy sima verzió a legcélravezetőbb, hiszen a legtöbb gyerek a megszokott ízeket preferálja, így fölösleges túlcifráznunk a dolgot mogyoróval, mandulával vagy kávés ízesítéssel. Bármilyen kevert tészta, piskóta vagy brownie megteszi, hiszen sokkal egyszerűbb egy kisgyereknek megenni, mint egy töltött tortát – arról nem beszélve, hogy nekünk mennyivel kevesebb takarítani valónk lesz utána!

A szuper számformát a NoSalty Webshopból megrendelheted! >>

  • Hogy mégis különlegesebb legyen, mint egy átlagos vasárnapi piskóta, készítsük el formatortaként! Mi most ezt a praktikus számformát választottuk, így azonnal szembetűnik, hanyadik szülinapja is van az ünnepeltnek – arról nem beszélve, hogy a kisgyerekek, akik most ismerkednek a számokkal, borzasztóan élvezik, ha felismerik azt a tortában!
  • Díszítsünk látványosan, de egészségesen! Bár a gyerekek nagy része nem rajong a gyümölcsért, az eperrel általában kivételt tesznek. Ez a könnyű mascarponekrém nem tartalmaz túl sok cukrot, a benne csücsülő eprekkel azonban lenyűgöző látványt nyújt. A krémet az adagolóval könnyedén a tortára kenhetjük, halvány rózsaszíne miatt pedig jóval könnyebben eltávolítható a textíliából (kanapé, szőnyeg) sőt a falról is, mint egy sötét krém. :)

A decomax dekorációs készülékről még több tudnivaló itt >>

A szilikonos sütőformáról még több információ itt >>

Még több szülinapi sütőformát itt találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek