Így alakul idén a szaloncukor ára

A szaloncukor az ünnepek elmaradhatatlan kelléke. Ha valaki nem is rajong kimondottan a színes, zörgős csomagolású falatnyi édességért, még akkor is vesz mutatóba egy pár szemet. Az idei árak alakulásáról a Péncentrumnak nyilatkozott a Magyar Cukrász Ipartesület szakmai elnöke.

A szaloncukor már megjelent a boltok polcain, illetve a cukrászdák is igyekeznek minél nagyobb kézműves kínálattal várni vásárlóikat, a kakaó drágulása azonban az édeségek árára is hatással van. Lássuk, mennyibe kerül majd idén kedvelt ünnepi édességünk, a szaloncukor!

Így alakul idén a szaloncukor ára

A Pénzcentrumnak nyilatkozott Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke az idei szaloncukor-állapotokról. Mivel a csokoládé ára hazánkban is duplájára emelkedett egy év alatt, így elkerülhetetlen a szaloncukrok árának nővekedése. Emellett minden más költségtétel is emelkedett. Mindezek ellenére újra virágkorát éli az elmúlt években a szaloncukor, ami még a Hungarikumok Gyűjteményébe is bekerült, ráadásul egyre több cukrászda kezd kézműves szaloncukor gyártásába.

Ezek a kézműves szaloncukrok valóban válogatott alapanyagokból készülnek, minőségi csokoládéból és izgalmas, egyedi ízvilágot képviselnek. Ezekre a termékekre évről évre nő a kereslet, mert igazi különlegességnek számítanak. A legtöbb esetben egy díszesen becsomagolt bonbonról beszélhetünk. Számomra kimondottan nagy öröm, hogy egyre több cukrász készít újra szaloncukrot.      

Erdélyi Balázs szerint a szaloncukornak mindig helye lesz az ünnepek előtti és alatti időszakban, csakúgy, mint a begjlinek.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...