Eddig megtévesztő volt a termékek csomagolása, így változtatnak rajta

Kisebb, nagyobb, ugyanakkora? Mostantól nem lesz majd kérdés, a gyártónak fel kell tüntetnie a csomagoláson, mekkora a termék az "eredeti" méretéhez képest.

„A kormány arról döntött, hogy az 1 milliárd forint feletti árbevétellel rendelkező élelmiszerkereskedőknek figyelemfelhívó tájékoztatót kell kihelyezniük, amennyiben egy termék kiszerelése csökkent. A szabály március 1-től él" - írja a Porfolio.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint egyre több országban megfigyelhető, hogy bizonyos termékek árának változatlanságával vagy esetleges emelkedésével párhuzamosan csökken egy-egy termék mennyisége, emiatt pedig a vásárlók kevesebbet kapnak a pénzükért.

Eddig megtévesztő volt a termékek csomagolása, így változtatnak rajta

Az új szabályzás

Március 1-től a termék mellett elhelyezett figyelemfelhívó tájékoztatással kell felhívni a vásárlók figyelmét, hogy a termék kiszerelése a korábban megszokottakhoz képest kisebb lett.

A termék méretének és csökkenésének viszonyítási alapja az adott termék gyártója által 2020. január 1. és 2023. július 1. között alkalmazott kiszerelés lesz.

Aki nem tájékoztatja a vevőket a méretcsökkenésről, fogyasztóvédelmi eljárásra számíthat.

A kiszerelés-csökkenéssel érintett termékekről a fogyasztók a NÉBIH honlapján nyilvánosan elérhető adatbázisból lehet tájékozódni.

Forrásunk volt.


Egy kis olvasnivaló, hogy jól induljon az újév:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?