Ezt a színű sütőpapírt ne használd a karácsonyi sütéskor

Tényleg egészségtelenebb az egyik színű sütőpapír a másiknál? Most egy szakember válaszol a kérdésre.

A karácsonyi sütés főzés során biztosan előkerül egy kis sütőpapír. De vajon mi a különbség a fehér és a barna sütőpapír között? Rebesgetik mostanában, hogy az egyik egészségtelenebb a másiknál. De van ennek bármi valóságalapja, vagy ez is csak ijesztgetés?

Különböző formájú sütemények egy tepsin
Ezt a sütőpapírt semmiképpen ne használd a karácsonyi sütéskor

Mi a különbség?

A barna és a fehér sütőpapír között egy nagy fontos különbség van: utóbbit fehérítik, hogy teljesen fehér legyen, emiatt pedig klórt is tartalmaz. Ezzel ellentétben a barnát nem vetik alá különböző kémiai eljárásoknak, így marad barna, kezeletlen.

Egy hátulütője mégis van a barna fajtának: előállítása energiaigényesebb, mint a fehéré, bármennyire is ellentmondásosan hangzik. Ez a sütőpapír ugyanis természetes polimereket tartalmaz, melyeket nehezebb kezelnie a gépeknek, mint a fehér sütőpapír alapanyagát.

A szakértők azt az egyet viszont a fehér előnyének tekintik, hogy higiénikusabb, mint a barna sütőpapír, mert jobban látszik rajta, ha koszos lesz, ráadásul sokkal több helyen tudjuk beszerezni.

Forrásunk volt.


További ünnepi és hangolódós konyhai ötletekért kattints ide:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...