Sütőben sült mandulabundás brokkoli

Az első szülinap után sorra bújnak elő gyermekünk hófehér fogacskái, következésképp egyre több rágcsálható étellel kínálhatjuk. Egyéves kortól adható ez a fogás is, kézbe vehetik a picik, tanulgathatják az önálló evést, saját maguk emelik szájukhoz a finom falatokat.

{ CKÉP = 9757, 4 }

Persze az egészségességnek, mint fő konyhai irányelvnek, ezúttal is teljesülnie kell: így kerülnek (bő olaj helyett) a sütőbe a bundázott brokkolirózsák. És az eredmény? Az egész család számára élvezetes főfogás, amit ki-ki kedve szerint natúr vagy fűszeres joghurtba mártogathat, a legkisebbek természetesen az előbbivel maszatolhatják össze magukat.

Még több babakonyha recept itt

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • Panírozáshoz:
  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 5 dkg blansírozott mandula

Elkészítés:

  1. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és megpároljuk – nem teljesen puhára!
  2. Konyhai papírtörlőre szedjük, és száradni hagyjuk, ill. leitatjuk a nedvességet róluk, amennyire lehet.
  3. A mandulát finomra daráljuk, belekeverjük a zsemlemorzsába.
  4. Panírozzuk a brokkolirózsákat (liszt, tojás, mandulás zsemlemorzsa).
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és közepesen meleg sütőben ropogósra sütjük.

Még több babakonyha recept itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sütés nélküli sütemények húsvétra

Remélhetőleg jól fognak jönni ezek a sütés nélküli sütemények húsvétra: nagy szolgálatot tehetnek, ha a sütő bekapcsolása nélkül úsznánk meg az idei ünnepet. Mert így is lehetséges.