Sütőben sült mandulabundás brokkoli

Az első szülinap után sorra bújnak elő gyermekünk hófehér fogacskái, következésképp egyre több rágcsálható étellel kínálhatjuk. Egyéves kortól adható ez a fogás is, kézbe vehetik a picik, tanulgathatják az önálló evést, saját maguk emelik szájukhoz a finom falatokat.

{ CKÉP = 9757, 4 }

Persze az egészségességnek, mint fő konyhai irányelvnek, ezúttal is teljesülnie kell: így kerülnek (bő olaj helyett) a sütőbe a bundázott brokkolirózsák. És az eredmény? Az egész család számára élvezetes főfogás, amit ki-ki kedve szerint natúr vagy fűszeres joghurtba mártogathat, a legkisebbek természetesen az előbbivel maszatolhatják össze magukat.

Még több babakonyha recept itt

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • Panírozáshoz:
  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 5 dkg blansírozott mandula

Elkészítés:

  1. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és megpároljuk – nem teljesen puhára!
  2. Konyhai papírtörlőre szedjük, és száradni hagyjuk, ill. leitatjuk a nedvességet róluk, amennyire lehet.
  3. A mandulát finomra daráljuk, belekeverjük a zsemlemorzsába.
  4. Panírozzuk a brokkolirózsákat (liszt, tojás, mandulás zsemlemorzsa).
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és közepesen meleg sütőben ropogósra sütjük.

Még több babakonyha recept itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek