Sütőben sült mandulabundás brokkoli

Az első szülinap után sorra bújnak elő gyermekünk hófehér fogacskái, következésképp egyre több rágcsálható étellel kínálhatjuk. Egyéves kortól adható ez a fogás is, kézbe vehetik a picik, tanulgathatják az önálló evést, saját maguk emelik szájukhoz a finom falatokat.

{ CKÉP = 9757, 4 }

Persze az egészségességnek, mint fő konyhai irányelvnek, ezúttal is teljesülnie kell: így kerülnek (bő olaj helyett) a sütőbe a bundázott brokkolirózsák. És az eredmény? Az egész család számára élvezetes főfogás, amit ki-ki kedve szerint natúr vagy fűszeres joghurtba mártogathat, a legkisebbek természetesen az előbbivel maszatolhatják össze magukat.

Még több babakonyha recept itt

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • Panírozáshoz:
  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 5 dkg blansírozott mandula

Elkészítés:

  1. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és megpároljuk – nem teljesen puhára!
  2. Konyhai papírtörlőre szedjük, és száradni hagyjuk, ill. leitatjuk a nedvességet róluk, amennyire lehet.
  3. A mandulát finomra daráljuk, belekeverjük a zsemlemorzsába.
  4. Panírozzuk a brokkolirózsákat (liszt, tojás, mandulás zsemlemorzsa).
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és közepesen meleg sütőben ropogósra sütjük.

Még több babakonyha recept itt!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egészséges ételek, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek

Attól, hogy valami egészséges, még nem biztos, hogy nagy mennyiségben is az – ez nagy igazság, és érdemes rá figyelni, ha nem szeretnénk hízni, vagy emésztési problémákkal küzdeni. Az alábbi ételek például, annak ellenére, hogy nagyon jót tesznek a szervezetnek, az ellenkező hatást váltják ki nagyobb mennyiségben.