Ezzel a módszerrel sütőben is készíthetsz rizst

Vendégek jönnek a házhoz, és már nincs hely a főzőlapon, hogy elkészítsd a köretet? A következő rizsfőzési trükk sokat segíthet!

A rizsfőzés sokak mumusa, a következő trükkel viszont egészen biztosan nem lehet elrontani a népszerű köretet. Ha a nagy főzés miatt már nincs hely a főzőlapon, használd a sütőd! A következő trükköt egy TikTok-felhasználó töltötte fel a népszerű videómegosztóra, ez a rizsfőzési módszer pedig mindössze 45 percet igényel (talán kicsit hosszabb, mint amihez hozzá vagyunk szokva, de még attól sem kell félni, hogy odaég az edény alja).

@kelleyoz

Baked Rice #rice #water #baked #seasoning #girlswhocook #foryoupage #ricehack

original sound - Kelley

Vegyél elő egy sütésálló jénai tálat, és szórj bele egy rész rizst. Ezt öntsd fel két rész vízzel, sózd meg ízlés szerint, esetleg – ahogy a videóban is – adj még hozzá két evőkanálnyi vajat és fűszert (ez a rész teljesen opcionális, zsiradék azonban nem árt a sütőben készült rizsnek sem).

A tálat fedd le alufóliával, majd süsd 45 percen keresztül 190°C-on. Ha letelt a sütési idő, kapcsold ki a sütőt, vedd ki a rizst, és hagyd állni még fólia alatt öt percig.

A sütőben készült rizs általában puffadtabb és puhább lesz, mint a tűzhelyen főzött rizs, ez pedig a hőhatással van összefüggésben.

Amikor a rizs sütőben sül, a hő egyenletesebben oszlik el a sütőedényben, mint a tűzhelyen. Ahogy a víz felmelegszik, a rizs magába szívja a vizet, hogy a szemek megpuhuljanak és megfőjenek. Miután megfőtt, a sütő egyenletes hője segít eltávolítani a felesleges nedvességet, így tökéletesen megfőtt, puha rizs lesz a végeredmény.

Forrásunk volt.


Ezek a trükkök is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek