Sütemények, krémek, öntetek kakaóból

Gyerekkori sütések emléke? A konyha családias hangulata, a sütemény illata? Ha erre vágyunk, készítsünk valami finomat, és vegyük elő hozzá a cicás Szerencsi kakaóport! (x)

Amikor a gyermekkor íze a konyhánkba költözik

Emlékszünk a gyermekkori közös sütések meghitt hangulatára? Mikor kislányként próbáltuk elsajátítani a süteménykészítés minden csínját-bínját? Figyeltük milyen gyakorlott mozdulatokkal készül a finom házi kakaós csiga, melyhez - fehér cicával a dobozán - előkerült az éléskamrából a Szerencsi kakaópor. A cicás kakaóként is ismert Szerencsi kakaópor nagy múltra visszatekintő márka, jelenleg a hagyományos kakaópor fogyasztók kedvence[1] Magyarországon.

A megfelelő kakaópor kiválasztása

A kakaós desszertek készítéséhez nagyon fontos a megfelelő kakaópor kiválasztása, hiszen ez az alapanyag nagyban meghatározza az édesség ízét, színét és jellegét. A Szerencsi kakaópor sötétbarna színt és intenzív kakaós ízt kölcsönöz a süteményeknek, amellyel elkápráztathatja a család minden tagját. Kakaótartalma 100%, ez azt jelenti, hogy előállítása során semmilyen más anyagot nem adnak hozzá. 10-12 %-os kakaóvaj-tartalmával a zsírszegény kakaóporok közé tartozik.

Tudtad?

Egy nemrég készült kutatás[2] szerint a magyar háztartások 50%-ában használnak hagyományos kakaóport.

Széleskörű felhasználás

A hagyományos kakaópor nagy előnye a széleskörű felhasználásában rejlik. A tradicionális kakaóport a háziasszonyok leggyakrabban sütemények, krémek alapanyagaként használják, de sokan készítenek belőle öntetet, vagy teszik a palacsintába töltelékként. Ezen felül édességek vagy italok tetejére szórva, díszítésként is nagyszerűen megállja a helyét. (x)

Még több információ a Szerencsi kakaóporról itt

[1] Az AC Nielsen Piackutató Kft. által 2013. során a teljes magyarországi kiskereskedelmi piacon mért mennyiségbeli eladások alapján, a tradicionális kakaók körében.

[2] Az adatok forrása: GfK Háztartáspanel, amely a magyar háztartások napi fogyasztási cikk vásárlásait monitorozza folyamatosan 2000 magyar háztartásból álló reprezentatív mintán.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!