Sütemények, krémek, öntetek kakaóból

Gyerekkori sütések emléke? A konyha családias hangulata, a sütemény illata? Ha erre vágyunk, készítsünk valami finomat, és vegyük elő hozzá a cicás Szerencsi kakaóport! (x)

Amikor a gyermekkor íze a konyhánkba költözik

Emlékszünk a gyermekkori közös sütések meghitt hangulatára? Mikor kislányként próbáltuk elsajátítani a süteménykészítés minden csínját-bínját? Figyeltük milyen gyakorlott mozdulatokkal készül a finom házi kakaós csiga, melyhez - fehér cicával a dobozán - előkerült az éléskamrából a Szerencsi kakaópor. A cicás kakaóként is ismert Szerencsi kakaópor nagy múltra visszatekintő márka, jelenleg a hagyományos kakaópor fogyasztók kedvence[1] Magyarországon.

A megfelelő kakaópor kiválasztása

A kakaós desszertek készítéséhez nagyon fontos a megfelelő kakaópor kiválasztása, hiszen ez az alapanyag nagyban meghatározza az édesség ízét, színét és jellegét. A Szerencsi kakaópor sötétbarna színt és intenzív kakaós ízt kölcsönöz a süteményeknek, amellyel elkápráztathatja a család minden tagját. Kakaótartalma 100%, ez azt jelenti, hogy előállítása során semmilyen más anyagot nem adnak hozzá. 10-12 %-os kakaóvaj-tartalmával a zsírszegény kakaóporok közé tartozik.

Tudtad?

Egy nemrég készült kutatás[2] szerint a magyar háztartások 50%-ában használnak hagyományos kakaóport.

Széleskörű felhasználás

A hagyományos kakaópor nagy előnye a széleskörű felhasználásában rejlik. A tradicionális kakaóport a háziasszonyok leggyakrabban sütemények, krémek alapanyagaként használják, de sokan készítenek belőle öntetet, vagy teszik a palacsintába töltelékként. Ezen felül édességek vagy italok tetejére szórva, díszítésként is nagyszerűen megállja a helyét. (x)

Még több információ a Szerencsi kakaóporról itt

[1] Az AC Nielsen Piackutató Kft. által 2013. során a teljes magyarországi kiskereskedelmi piacon mért mennyiségbeli eladások alapján, a tradicionális kakaók körében.

[2] Az adatok forrása: GfK Háztartáspanel, amely a magyar háztartások napi fogyasztási cikk vásárlásait monitorozza folyamatosan 2000 magyar háztartásból álló reprezentatív mintán.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Vargabéles

Vargabélest most sütöttem először. Több receptet elolvastam, összehasonlítottam, saját ízlésem szerint módosítottam, így jött létre ez a változat. Mivel csak a szűk család volt ...