Sütemények, krémek, öntetek kakaóból

Gyerekkori sütések emléke? A konyha családias hangulata, a sütemény illata? Ha erre vágyunk, készítsünk valami finomat, és vegyük elő hozzá a cicás Szerencsi kakaóport! (x)

Amikor a gyermekkor íze a konyhánkba költözik

Emlékszünk a gyermekkori közös sütések meghitt hangulatára? Mikor kislányként próbáltuk elsajátítani a süteménykészítés minden csínját-bínját? Figyeltük milyen gyakorlott mozdulatokkal készül a finom házi kakaós csiga, melyhez - fehér cicával a dobozán - előkerült az éléskamrából a Szerencsi kakaópor. A cicás kakaóként is ismert Szerencsi kakaópor nagy múltra visszatekintő márka, jelenleg a hagyományos kakaópor fogyasztók kedvence[1] Magyarországon.

A megfelelő kakaópor kiválasztása

A kakaós desszertek készítéséhez nagyon fontos a megfelelő kakaópor kiválasztása, hiszen ez az alapanyag nagyban meghatározza az édesség ízét, színét és jellegét. A Szerencsi kakaópor sötétbarna színt és intenzív kakaós ízt kölcsönöz a süteményeknek, amellyel elkápráztathatja a család minden tagját. Kakaótartalma 100%, ez azt jelenti, hogy előállítása során semmilyen más anyagot nem adnak hozzá. 10-12 %-os kakaóvaj-tartalmával a zsírszegény kakaóporok közé tartozik.

Tudtad?

Egy nemrég készült kutatás[2] szerint a magyar háztartások 50%-ában használnak hagyományos kakaóport.

Széleskörű felhasználás

A hagyományos kakaópor nagy előnye a széleskörű felhasználásában rejlik. A tradicionális kakaóport a háziasszonyok leggyakrabban sütemények, krémek alapanyagaként használják, de sokan készítenek belőle öntetet, vagy teszik a palacsintába töltelékként. Ezen felül édességek vagy italok tetejére szórva, díszítésként is nagyszerűen megállja a helyét. (x)

Még több információ a Szerencsi kakaóporról itt

[1] Az AC Nielsen Piackutató Kft. által 2013. során a teljes magyarországi kiskereskedelmi piacon mért mennyiségbeli eladások alapján, a tradicionális kakaók körében.

[2] Az adatok forrása: GfK Háztartáspanel, amely a magyar háztartások napi fogyasztási cikk vásárlásait monitorozza folyamatosan 2000 magyar háztartásból álló reprezentatív mintán.

Hozzászólások

Vicikó

Tisztelt szerkeszt?k, és felhasználók! Csak, és kizárólag a " Holland kakaó"- t használom! Ebben, és az összes sütimnek a belsejében, és külsején, mint csoki bevonat is, az található. Sajnos az írásban szerepl? " Szerencsi kakaó" - tól, sosem lesz ilyen szín?, íz? a sütemény. Sajnálom, magyar ide-oda, de fel sem veszi a versenyt a " Szerencsi" kakaópor a " Holland kakaó"-val, mivel az utóbbinak jóval magasabb a kakaóvaj tartalma, így ezáltal a színe, íze is sokkal jobb. Hozzáteszem, igaz nem vagyok kakaópor-gyártási szakember, de nem tudok egyetlen term? kakaóbab cserjér?l sem Magyarországon, így maximum csak egy feldolgozó üzemr?l beszélhetünk a " Szerencsi" esetében is. Igen, tudom, nagy múltú cég, de hozzá kell tenni, hogy évtizedekig egyeduralkodó volt a magyar piacon... Nagyon önkényesnek tartom, és nekem nem tetsz? dolog, hogy a szerkeszt?k belenyúlhatnak a receptekbe. Még ez a formája sem tetszik, hogy akár automatikusan hozzáíródnak márkanevek az alap hozzávalókhoz!!! Pl. most is, a kakaóporhoz a " Szerencsi", de folytathatnám a "Danone"-nal, amit elvb?l nem veszek, stb... ! Tudom kell a reklám, amiatt van, de akkor sem tetszik! Lehetne másképp reklámozni! És ha mondjuk nekem nem tetszik, még ki sem törölhetem?! A saját receptemb?l??? Üdv: Vicikó

Címlapról ajánljuk

További cikkek