Süss velünk gyümölcsös muffinokat!

Nyáron jöhetnek a gyümölcsös muffinok! Annyi vitamindús finomság kapható ilyenkor, hogy vétek lenne kihagyni őket a sütés során. Lássuk, mit érdemes kipróbálnotok!

Muffint készíteni szinte már mindenki tud

Az első konyhai csetlések-botlások, odaégett rántották és csomósra sikeredett főzelékek után garantáltan meg fogunk próbálkozni a muffinkészítéssel is. A kis sütik ráadásul biztos sikerrel kecsegtetnek, elrontani őket pedig szinte lehetetlen.

További muffinreceptek itt >>

Sütni jó!

Nyáron egyébként is dúskálunk a friss zöldségekben és gyümölcsökben, miért ne használjuk hát föl őket a süteményeinkhez? A télen unalomig ismételt kakaós, csokis vagy éppen kókuszos változatok után júliusban használjuk ki, hogy a piacon roskadoznak a standok a szebbnél szebb finomságoktól és kombináljuk össze muffin-alapreceptekkel.

További muffinreceptek itt >>

Pikk-pakk megvan...

és olyan összetevők szükségeltetnek hozzá, amelyek minden átlagos háztartásban megtalálhatóak. És ha mondjuk, pitesütésre nem vállalkoznánk, egy gyümölcsös muffin remek alternatíva lehet a nyári napokra. Jöhet a sárgabarack, a meggy, ha találunk még epret, ne hagyjuk ki az epres muffint. A meggyhez passzinthatunk mákot, az áfonyához például fahéjat vagy mandulát, a sárgabarackos verzió önmagában, minden gezemice nélkül is megállja a helyét. Ha sós ízekre vágynánk, idényzöldségekkel és némi kolozsvári szalonna vagy sonka hozzáadásával szuper éhségűzőket készíthetünk, melyek 2-3 napig frissek maradnak és elállnak, így akár előre reggelire vagy uzsonnára is összekészíthetjük őket.

További muffinreceptek itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek