Süss tojáshéjban húsvéti sütit

A húsvéti sütik legesélyesebb befutóját nagyjából 15 perc alatt elkészítheted, a dicséreteket pedig az ünnep összes napján szerénység nélkül gyűjtögetheted. Hogyan csináld?

A húsvéti tojás alakú sütinek szerintünk senki sem tud majd ellenállni: ez az az ünnepi kedvenc, ami mindenkinek mosolyt csal az arcára. De leginkább a tiédre, hiszen ez a meglepetés alig pár perc alatt összedobható, kis díszítéssel és odafigyeléssel pedig tökéletes ünnepi édesség lehet.

Amire szükséged lesz:

  • 12 tojás (vagy amennyi sütit szeretnél bennük)
  • egy rajzszög
  • egy fakanál
  • két tálka
  • 1 evőkanál só
  • növényi olaj
  • a muffinsütő formád
  • alufólia
  • víz

Így csináld:

  • Fogd a nyers tojásokat, majd a rajzszögek segítségével csinálj apró lyukakat a héj felső részeire. Nagyjából akkora legyen a lyuk rajtuk, hogy egy fakanál szára beférjen rajtuk. Ezt a lépést nagyon finoman csináld, nehogy összetörd őket.
  • Ha minden tojás tetején ott a kis lyuk, akkor az egyik tálkádba finoman öntsd ki a tojások fehérjét. Ha a sárgája nehezen jön ki, hívd segítségül a fakanalad, aminek szárát finoman bedugva a lyukon kihúzhatod a sárgáját is.
  • Ezt követően alaposan öblítsd ki az üres tojáshéjakat, majd pár percre áztasd őket sós vízbe, hogy valóban sterilek és tiszták legyenek. Ezután újra öblítsd ki őket hideg vízzel.
  • Közben a muffinsütődben készíts alufóliából kis fészkeket a tojásoknak. Úgy helyezd el a formákban az alufóliadarabokat, hogy stabilan bele tudd majd állítani a tojásokat.
  • A tiszta tojáshéjakba önts pár csepp növényi olajat, majd finoman rázd is meg őket, hogy a héjat teljesen átjárja az olaj. A maradékot öntsd ki belőle, majd helyezd őket a muffinformák fészkébe.
  • Ezután készítsd el a sütid tésztáját, ami lehet egyszerű palacsintatészta, piskóta vagy brownie alaptészta, recepteket itt találsz hozzájuk.
  • Ha megvagy a tésztával, öntsd egy zárható tasakba vagy kinyomózsákba, és nagy odafigyeléssel nyomd bele a héjakba a sütid tésztáját.
  • Tedd be a sütőbe sülni nagyjából 12-14 percre (180 fokon), majd vedd ki, és hagyd kihűlni.
  • Ha a tojás tetején kisült a tészta, egy kés segítségével finoman kapard le azt a részt, töröld meg a tojást, majd finoman feltörheted őket.
  • A végeredményt díszítheted tejszínhabbal, gyümölcslekvárral, csokimázzal, cukormázzal, vagy bármilyen más húsvéti díszítőelemmel.

Olvastad már?

Bugyoláld selyemsálba a tojásokat!

(via BuzzFeed)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.