Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Súlyos betegsége ellenére is ragyog Selma Blair

Legújabb képein, bár nagyon vékony, de olyan, mintha nem is lenne súlyos beteg. Le a kalappal a színésznő előtt! 

Selma Blairt 2018-ban diagnosztizálták szklerózis multiplexszel. Azóta folyamatosan beszél a betegség nehézségeiről, amivel rengeteg embernek segít. A színésznő tudatosan használja az Instagramját arra, hogy megismertesse követőivel a kezeléseket, amiken részt vesz, és a velük járó kellemetlenségeket is elmeséli. Legutóbb megmutatta, hogy az egyik kezelés miatt hullani kezdett a haja, ezért úgy döntött, teljesen kopaszra borotválja a fejét.

Bármennyire is nehéz együtt léteznie a betegséggel, Selma mindent megtesz annak érdekében, hogy ne hanyagolja el magát, hiszen ott van a kisfia, akivel szeretne még sok-sok élményt megélni. Láthatólag ez sikerül is neki, hiszen legutóbbi fürdőruhás képein, bár komoly arcot vág, és egészen vékony is, mégis látszik rajta, hogy remekül érzi magát a bőrében.

Léptessetek a kis nyíllal!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Selma Blair (@selmablair) által megosztott bejegyzés,

Szklerózis multiplex

A szklerózis multiplex egy autoimmun eredetű központi idegrendszeri betegség, amelynek során a szervezetünk ellenanyagokat termel az idegeinket védő ún. myelinhüvely ellen. Ha ez a védőréteg tönkremegy, akkor az érintett idegek sérülékennyé válnak, és nem tudják ellátni a feladataikat. A betegség előrehaladása során a beteg elvesztheti a látását, az izomerejét, csökken a mozgáskoordinációja, de gyakorlatilag bármely funkció sérülhet, az érintett idegpályák függvényében. A betegség tüneteinek erőssége változó lehet, lehetnek nyugalmi és aktívabb szakaszok. A betegség progresszív, azaz az idő előrehaladtával az állapot romlik, ennek sebessége azonban sok minden függvénye. Megfelelő kezelések mellett a progresszió lassítható, a beteg teljes értékű életet is élhet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Selma Blair (@selmablair) által megosztott bejegyzés,

Ezeket olvastad már? 

Címlapkép: Instagram

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!