Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újabb megdöbbentőbb fotót posztolt Selma Blair – félmeztelenül mutatta meg magát

Gyógyíthatatlan betegsége egyáltalán nem tántorítja vissza a színésznőt, hogy egy kicsit viccelődjön.

Selma Blairt tavaly diagnosztizálták szklerózis multiplexszel. Azóta folyamatosan beszél a betegség nehézségeiről, amivel rengeteg embernek segít. A színésznő tudatosan használja az Instagramját arra, hogy megismertesse a kezeléseket, amiken részt vesz és a velük járó kellemetlenségeket. Jelenleg egy olyan kúrán vesz részt, ami miatt hullani kezdett a haja, ezért kopaszra borotválta magát nemrég kisfia segítségével. A sztár iszonyatosan büszkén és méltósággal viseli állapotát, erre pedig legújabb posztjával is ráerősített.

A legújabb fotóján épp egy tükör előtt áll és csak egy színes blézert visel, kezében pedig egy rák alakú kézitáskát tart. A képnek azt a címet adta: „Portré egy hölgyről”. A poszt pillanatok alatt nagyon népszerű lett, bár sajnos rengeteg támadás is érte Selmát miatta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Selma Blair (@selmablair) által megosztott bejegyzés,

Sokan úgy gondolják, hogy ezzel egyáltalán nem segít az ezzel a betegséggel küzdőknek, mások úgy gondolják, hogy inkább nadrágot kellett volna húznia. Szerencsére a színésznőt egyáltalán nem érdekelték a gonoszkodó kommentek és a gatyás kérdésre is csak annyit válaszolt, hogy neki jobban tetszik a képen látható minimalizmus.   

Bár nekünk is vannak fenntartásink a képpel kapcsolatban, de el kell ismerjük, hogy egy ilyen jellegű posztnak hír értéke van, bejárja az egész internet és talán célt ér, addig egy századik szelfi a színésznőről, már nem biztos. A lényeg pedig tényleg az, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy erről a betegségről beszélni kell. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Selma Blair (@selmablair) által megosztott bejegyzés,

Szklerózis multiplex

A szklerózis multiplex egy autoimmun eredetű központi idegrendszeri betegség, amelynek során a szervezetünk ellenanyagokat termel az idegeinket védő ún. myelinhüvely ellen. Ha ez a védőréteg tönkremegy, akkor az érintett idegek sérülékennyé válnak, és nem tudják ellátni a feladataikat. A betegség előrehaladása során a beteg elvesztheti a látását, az izomerejét, csökken a mozgáskoordinációja, de gyakorlatilag bármely funkció sérülhet, az érintett idegpályák függvényében. A betegség tüneteinek erőssége változó lehet, lehetnek nyugalmi és aktívabb szakaszok. A betegség progresszív,azaz az idő előrehaladtával az állapot romlik, ennek sebessége azonban sok minden függvénye. Megfelelő kezelések mellett a progresszió lassítható, a beteg teljes értékű életet is élhet.

Ezt olvastad már? 

via

Borítókép: Instagram 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!